×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Sverige

Historien bakom Fader och "Nyår på lången"

4
Har du inget att göra på nyårsafton? Brukar du sitta och spela in det nya året? Det är nämligen vad Fragbite-communityn gjort i flera år, inspirerade av klanen Fader.
För den som är ny till den svenska CS-communityn kanske "Fader" inte säger speciellt mycket, men om man var med i början av 2000-talet vet man säkerligen vad det handlar om. Fader var en klan som bildades år 2000 och var aktiv framåt 2005. Enligt klanmedlemmarna bildades Fader på nyårsafton 2000/2001 under vad de själva menar var "ganska hård alkoholkonsumtion" och de två första medlemmarna gick under namnen "Fader Rektum" samt "Fader Bajs".

Fader Rektum och Fader Bajs tog in medlemmar från hela sin bekantskapskrets och skulle snart anta rollen som "den sämsta klanen på internet", vilket trots allt var vännernas första mål. Klanen ställdes mot bland andra Legion, Snails och Saftpojkarna för att åka ner på sistaplaceringen i den svenska CB-laddern. Vännerna tog en paus för att sedan återvända med ny energi vilket resulterade i att de vann 12 matcher för att säkra plats 167. Detta var något klanen ansåg var ungefär lika bra som Ninjas in Pyjamas framfaran i CS-världen.

Klanen stannade någonstans där i mitten på CB-laddern och la istället fokus på att ge tillbaka till communityn. Detta innebar ett antal filmer, där bland "Fader The Movie" som enligt Fredric "Nallen" Bohlin kan ha varit starten på en Fragbite-trend vid namn "Nyår på lången". Exakt när denna trend började är oklart, men både Nallen och André "rich" Åkerblom tror att den började runt 2004 om inte tidigare.

I klanens film kan man se alla dess medlemmar samlas på en del av de_dust för att kasta upp granater i luften, närmare bestämt high explosive-granater (HE). I himlen ovanför dem skapas ett moln av eld. Genom detta skapade Fragbite-communityn ett evenemang som skulle återkomma i flera år framöver, nämligen "nyår på lången" där spelare samlas vid tolvslaget på nyårsafton för att kasta granater upp i himlen och med det fira in ett nytt år av Counter-Strike.

Och med detta önskar vi på Fragbite er alla ett Gott Nytt År!

12 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 12 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..