×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

DreamHack

Helfransk final på DreamHack Valencia

1
DreamHack Valencias CS:GO-turnering har nått sitt slut, och det är två franska lag som möts i final!
Under helgen har DreamHack Valencia betats av i Spanien, där bland andra HellRaisers, Epsilon, LDLC.com och k1ck slagits om den 10 000 euro stora prispotten. Nu är finalisterna klara, och det är de franska lagen Epsilon och LDLC.com som kommer att slåss om förstaplatsen.

Final!

Frankrike LDLC.com vs. Frankrike Epsilon Betta i tipset

LDLC: Happy, Maniac, KQLY, apEX, Uzzziii
Epsilon: shox, kioShiMa, mistou, Sf, GMX

Tid: ~22:30
Stream: RoomOnFire

Gruppspelet

Gruppspelsfasen gick som väntat i Valencia, där fyra grupper á fyra lag spelade det bekanta GSL-systemet om avancemang. Lagen nämnda ovan, HellRaisers, Epsilon, LDLC.com och k1ck vann sina grupper, medan tyska Planetkey Dynamics, spanska Outbreak, franska Platinum och spanska OverGaming knep andraplatserna till slutspelet.

Grupp A

1. Ukraina HellRaisers
2. Tyskland Planetkey Dynamics
3. Spanien Hybrid
4. Spanien Anima



Grupp C

1. Frankrike Epsilon
2. Frankrike Platinum
3. Spanien gBots
4. Portugal FTW

Grupp B

1. Frankrike LDLC.com
2. Spanien Outbreak
3. Frankrike webSPELL
4. Spanien Geduld



Grupp D

1. Portugal k1ck
2. Spanien OverGaming
3. Polen INSHOCK
4. Spanien Legacy

Slutspelet

Den första omgången i slutspelet blev en intressant sådan. Mest nämnvärt är att spanska Outbreak, med bland andra Xavi "Aguila" Casals, knep en karta mot HellRaisers. Till sist var det östeuropéerna som gick segrande dock. Även Planetkey Dynamics, med den omtalade Anil "cLy" Gülec, överraskade när de tog en karta mot LDLC.com. Det räckte dock inte hela vägen.

Omgångens nagelbitare blev mellan k1ck och franska Platinum, där k1ck efter att ha förlorat den första kartan lyckades vinna två kartor med extremt små marginaler — 16-14 och dubbla övertider.

Resultat: Kvartsfinaler

Ukraina HellRaisersvs. Spanien Outbreak2-1 (16-14, 13-16, 16-6)
Frankrike Epsilonvs. Spanien Overgaming2-0 (16-12, 16-9)
Portugal k1ckvs. Frankrike Platinum2-1 (6-16, 16-14, 22-20)
Frankrike LDLC.comvs. Tyskland Planetkey Dynamics2-1 (14-16, 16-12, 16-10)

I semifinalerna var det Epsilon som skapade rubrikerna. Deras motstånd var turneringsfavoriterna HellRaisers, och favoriterna lyckades även vinna den inledande Mirage med 16-9. Därefter kom Epsilon tillbaka med en 16-11-vinst för att kvittera och tvinga fram en tredje, avgörande karta. Och vilket avgörande. På Dust2 lyckades de, med starkt spel från bland andra Richard "shox" Papillon, eliminera HellRaisers med ett förödmjukande 16-0-resultat.

Semifinal nummer två, mellan LDLC.com och k1ck, inledde betydligt jämnare än den första semifinalens avslutande karta. Faktum är att dubbla övertider krävdes innan LDLC på Inferno tog 1-0-ledningen. Fransmännen möttes dock av starka portugiser på Dust2, och k1ck tvingade fram en tredje avgörande karta med ett relativt övertygande resultat. Train, kartan som inte längre är i den aktiva officiella kartpotten, fick avgöra.

Resultat: Semifinaler

Frankrike Epsilonvs. Ukraina HellRaisers2-1 (9-16, 16-11, 16-0)
Frankrike LDLC.comvs. Portugal k1ck2-1 (22-20, 8-16, 16-9)

9 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 9 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..