Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

WCG

SK.swe vinner WCG 2003! *

1
Efter att ha gått obesegrade genom hela turneringen var det mycket som talade för SK.swe i finalen mot 3D. Det bjöds på en jämn match som dock kantades av problem med matchbottar och HLTV:s. Matchen spelades i bäst av två banor med MR12, precis som alla de andra matcherna i slutspelet.
Så här blev slutplaceringarna på WCG:
1. Schroet Kommando Sweden – $40000
2. 3D – $20000
3. team9 – $10000
4. TeG
Alla resultat från slutspelet och ett slutspelsträd finner ni här. Om ni är mer intresserade av resultaten från gruppspelet finns de här.

Banorna i finalen var Dust2 (SK:s val) och Train (3D:s val). Om det inte skulle avgöras på de banorna väntade Aztec. Läs vidare för en liten matchresumé.

Matchen började på Dust2 och SK.swe började mycket bra som anfallare. Trots strulande HLTV:s och matchbottar som hoppade ut och in kunde man tydligt se trenden i början av matchen – SK.swe hade kommandot och ledde vid ett tillfälle med 9-0 innan amerikanerna fick in sin första runda. Första halvleken slutade 10-2 till svenskarna.

Pistolrundan var mycket viktig i den andra halvleken, speciellt för amerikanerna som hade pressen på sig efter den dåliga första halvleken. 3D gick mot B2 men stoppades där av SK:s försvar och pistolrundan gick till SK som fick ett ypperligt läge att vinna den första banan.

Just då ville WCG:s lina inte mer och förvirringen på IRC och i #fragbite blev total. WCG-adminsen på IRC kunde inget göra och det var bara att vänta.

Lagom till att den andra banan skulle börja spelas fungerade internet igen och man fick veta att resultatet från den första banan var 13-7 till SK.

SK började som anfallare på 3D:s banval Train. Pistolrundan gick till 3D efter att Potti och HeatoN förlorade 2on2-läget mot Rambo och boms som uppstod. SK väntade ut eco-rundan men trots vapen i händerna var det 3D som vann den tredje rundan och fortsatte upp till en ledning med 5-0.

SK fick in en runda genom 3D:s försvar till ställningen 1-5 men 3D fortsatte dominera. Vid halvtid ledde 3D med oroväckande 10-2.

SK.swe var nästan tvingade att vinna pistolrundan som försvarare om de skulle kunna vända banan. Efter tre fina frags av SpawN var en vunnen pistolrunda för SK ett faktum. Men de kunde inte andas ut för det, 3D köpte deagles den andra rundan och fick ner hela tre stycken SK-spelare innan ahl till slut kunde rädda rundan genom att ta de två sista 3D-spelarna.

SK.swe fortsatte spela stabilt försvarsspel och trots flera jämna rundor tog de igen 3D:s ledning från den första halvleken och kvitterade matchen till 10-10. ahl spelade mycket bra och fick den avslutande fraggen i sex av totalt tolv rundor i den andra halvleken på Train. Bäst när det gäller kanske är ett uttryck som passar här.

Efter kvitteringen bröt 3D SK:s åtta rundor långa svit och tog ledningen med 11-10. Men SK kom igen rundan därefter och kvitterade återigen matchen till 11-11. Allt skulle avgöras på de sista två rundorna.

Potti inledde den elfte rundan bra med två frags och gav SK ett tidigt övertag. Men 3D vände på steken och försatte sig själva i ett 3on2-läge som dock räddades av SK efter bra spel av ahl. En runda till behövdes nu för att SK skulle säkra vinsten.

Den sista rundan bjöd på ganska snabbt spel från 3D men det hjälpte inte mot SK.swe:s försvar som fördelade fragsen ganska jämnt mellan sig och vann rundan. Efter en mycket imponerande upphämtning på Train vann de banan med 13-11 och vinner därmed WCG 2003! Vi på Fragbite gratulerar självklart de svenska guldmedaljörerna!

HLTV strulade ordentligt men förhoppningsvis spelade de in demos via LAN och vi kan bjuda på demos i vårt filarkiv senare idag.

Uppdatering: Vi har nu lyckats få tag på ett fungerande HLTV-demo från andra halvan av matchen, train vill säga. Ni finner det här i vårt filarkiv.

Vi vill dessutom gärna ha tag på ett HLTV-demo från dust2, om det är någon som sitter inne med ett sådant tar vi gärna emot det. Kontakta oss antingen i #Fragbite eller skriv ett privat meddelande till någon i crew här på siten.