×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Storbritannien

ColdGame med hård kritik mot FireCore

1
I helgen spelades FireCore 4 i Manchester och som ni säkert minns blev det hemmalaget Free Agents som besegrade svenskmixen ColdGame i finalen. Nu har ColdGame gett Fragbite sin kritiska åsikt om LAN:et.
Svenskarna spelade i Grupp D, lördagens sista grupp. Man vann sina två inledande matcher och skulle sedan möta ett brittisk lag, som även spelade med en admin. Under matchens gång spelade denna administratör suspekt, och det visade sig att han satt med aimbot under mötet. Detta fuskande var dock bara på skoj, då britterna satt och skrattade och misstänks ha haft syftet att bara skoja lite med svenskarna.
Vi märkte det efter ett par rundor, och satt och garvade åt det. Men det kändes ändå sjukt oseriöst när vi visste att det var en admin för LAN:et som satt och fuskade. Vi orkade dock inte bry oss eftersom vi vann och ville hem, berättar en ColdGame-spelare för Fragbite.
Trots vinsten ströks även matchen från gruppspelet och ColdGame gick vidare som gruppetta hur som. Efter att ha tagit sig till final, och blivit besegrade av Free Agents, var det färdigspelat för ColdGame. Innan turneringens gång var det sagt att en andraplats skulle vara värd $930 (~6 500 SEK, närmare £600) men efter turneringens final blev ColdGame informerade om att priset för en andraplats bara var £350.
Vi fick reda på att vi skulle få 350 pund efter finalen, vilket gjorde oss arga först då vi inte förstod varför. Anledningen var att fyra lag inte hade betalat inträdet, men tydligen hade varken administratören NeiL_M från [UKLA] eller andra lag med admins betalat något för att spela, vilket kändes värdelöst när de faktiskt deltog, kommenterar ColdGame-representanten.
Laget fick sina £350 i handen, men fick snart lämna tillbaka dessa då administratörerna sade att de hade fått för mycket pengar. Spelarna blev sedan informerade om att de istället kommer få £200 betalt via internetbank vid ett senare tillfälle. De £350 som ColdGame blev ifråntagna gavs istället till finalvinnarna, Free Agents.

FireCore berättade långt innan turneringen att prispotten skulle ligga på £2300, men kunde utökats till en högre summa om 24 lag eller fler betalade sin turneringsavgift. Bristen på betalande deltagare var administratörernas ursäkt när ColdGames prispengar sänktes, men FireCore skall aldrig ha gått ut med en prissumma lägre än den som utlovades vid evenemangets start.

Dessutom berättade administratörerna att £50 skulle dras från ColdGames prispengar då svenskarna inte betalade fullt inträde, men i en dialog mellan ColdGame och FireCore-administratörer skall det ha framgått att ColdGame fick ett rabattpris.
Vi fick ett reducerat pris på inträdet på grund av att vi inte hade så mycket sponsorpengar att röra oss med. När vi kontaktade FireCore för att se ifall de kunde hjälpa sade de ja, det var aldrig något snack om att något skulle dras från våra prispengar, förklarar en av ColdGames spelare.
Allting som skrivs i denna nyhet är vad ColdGame-spelare har berättat för Fragbite, och vi har kontaktat FireCore-administratörer utan något svar. Det är dock värt att notera att meddelandet verkar ha kommit fram och lästs av FireCore-representanter, men att de ännu inte har gett något svar, och inte heller gett något tecken på att de planerar att svara.

Bildkälla: Kyotolounge.com

50 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 50 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..