×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ESWC

ESWC-kval: Franska topplag floppar, inte Singapores

1
I helgen spelades ESWC-kval i både Frankrike och Singapore. I kraft av värdnation och billigare resor håller fransmännen, precis som bland andra Sverige och Tyskland, två platser i CS-turneringen.
16 av nationens bästa hade i helgen tagit sig till utkanten av Paris för att göra upp om äran att få representera sin nation på hemmaplan. Bland deltagarna fanns erkända namn som GoodGame, Against All Authority, Bizounours och Hostile Records, men endast ett av de fyra lagen lyckades bära upp favoritskapet vinna sin grupp i det inledande fyragruppers-gruppspelet.

GoodGame tog sig vidare som tvåa i gruppen efter webone (före detta "Just A Shoot") medan Hostile Records vann samtliga sina gruppspelsmatcher med hyfsat god marginal, vilket gjorde dem till favoriter inför slutspelet.

Against All Authority stod för den svagaste insatsen med bara en seger på tre matcher, vilket gav dem en tredjeplats i gruppen och således inte heller någon slutspelsplats. Bizounours var ett av de två lagen som gick vidare från Against All Authoritys grupp, men endast som tvåa efter maGma.

Efter gruppspelet följde single elimination på följande vis:
Omgång 1
maGma vs. orbital – 3-16
ATLANTEAM vs. GoodGame – 16-12
Hostile Records vs. Bizounours – 16-7
webone vs. argh- – 16-11

Omgång 2
orbital vs. ATLANTEAM – 10-16
Hostile Records vs. webone – 12-16

Final
ATLANTEAM vs. webone – 5-16
Det blir med andra ord relativt okända webone och ATLANTEAM som representerar Frankrike på ESWC i sommar sedan samtliga franska favoriter misslyckats.

I Singapore bjöd kvalet på färre överraskningar då TitaNs, i princip landets enda kända CS-lag, vann kvalet före mindre (men ändå lite) kända RageFaction. Helgens ESWC-kval ger följande uppställning till ESWC som äger rum i månadsskiftet juni-juli i sommar:
Aftermath
astralis
Alternate aTTaX
mTw
conzto
compLexity
Evil Geniuses
exotic
digitalMind
SoA
wNv.Gaming
webone
ATLANTEAM
TitaNs
Sveriges finalkval äger rum på Dreamhack den 17 juni.

73 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 73 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..