×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ACON

Ubisoft presenterar stora förändringar för Sieges esportsscen

1
I söndags under Six Invitational höll Ubisoft en panel där de pratade och visade upp förändringar och vad som komma skall till Siege. En del av den panelen gick åt till att prata om kommande gameplayaspekter, men den andra delen av panelen ägnade sig åt att prata om esporten Siege. Där presenterade Ubisoft att de kommer att ändra om esportssystemet.
Vana Siegetittare är vana vid att lag kvalificerar sig till Six Invitational genom att vinna majors, ta sig till Pro League finaler, spela sig in genom ett kvalspel eller bli direktinbjudna. Det är slut på det från och med juni. Ubisoft presenterade ett helt nytt upplägg för Sieges esportsida. Det kommer att se ut som vanligt fram till säsong elvas Pro League final i Sao Paulo i maj. Men efter det börjar en ny era, och den eran handlar om poäng.

Ja, poäng. Det är vad det nya formatet kommer att handla om. En säsong kommer nu att sträcka sig över nio månader, från mars till november. Denna nio månader långa säsong är sedan indelad i tre mindre steg, var tredje månad kommer en major att hållas. De tre bästa lagen från varje region kommer att kvalificera sig till majorn. Det är här poängen kommer in. Lagen får poäng för säsongen när de kvalificerar sig till en major, och sedan får de extra poäng beroende på var de slutar i majorn. Den som vinner majorn får mest poäng exempelvis medan ett lag som åker ut i gruppspelet får minst poäng. När alla tre majors har spelats slutar säsongen i November. De 16 lag som tjänat mest poäng under årets säsong kvalificerar sig för Six Invitational som spelas i februari. Därmed är det poängen som räknas i slutändan. Dock kommer det spelas ett kval i varje region innan Invitationals och ett lag fån varje region kommer att gå vidare till Invitationals och totalt blir det 20 lag som tävlar om VM-titeln.

Så här kommer 2020 och 2021 se ut:
Bild: Ubisoft.
Bild: Ubisoft.
Bild: Ubisoft.
Bild: Ubisoft.

En annan stor ändring är regionerna. Ubisoft kommer att låta regionerna själva bestämma sina upplägg och detaljer. Ubisoft skriver på sin hemsida att det är ett naturligt nästa steg för att förbättra Siege som en esport och fortsätta bygga på det momentum som Siege esport har haft de senaste fem åren. Dessutom kommer Europa, Nordamerika och Sydamerika att expandera till tio lag istället för åtta. Om du vill läsa mer om hur regionaliseringen kommer att se ut kan du klicka här.

Sist men inte minst presenterade Ubisoft att de kommer att fortsätta med sitt pilotprogram för esportlagen. Det innebär att esportlag och organisationer får skins i spelet, och när man köper ett av skinsen går 30% av pengarna direkt till organisationerna! Hela 44 lag från hela världen kommer att få vara med i Phase 3. För mer information om Sieges pilotprogram Phase 3, klicka här. Phase 3 kommer med största sannolikhet att börja senare i år, men Siegefans kan glädja sig åt att tredje vågen av Phase 2 skins går att köpa i spelet just nu. Lagen som fått skins är Cloud9, Fnatic, Nora Rengo, G2 Esports, Natus Vincere, Rogue, Team Empire, FaZe Clan, INTZ, MIBR, Team Liquid, Evil Geniuses och Spacestation Gaming.


Artikelbild: Siege.GG

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..