×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Svenskledda G2 utslagna ur Six invitational — BDS är Europas sista hopp

1
Åtta lag gick in i årets Six Invitational slutspel igår, idag är vi nere på sex. Regerande världsmästarna G2 Esports och brasilianska MIBR fick lämna turneringen igår efter att ha förlorat sina matchserier med 2-0. Bättre går det för de nordamerikanska lagen, Team SoloMid och Spacestation Gaming säkrade en plats i finalen på vinnarsidan och därmed är det garanterat att något av dessa lagen kommer spela i the grand final på söndag.
Senaste månaderna har varit tunga för G2 Esports. Först missade de att kvalificera sig för Pro League säsong tio finalen i höstas, sedan har spelet inte riktigt suttit i inledningen av säsong elva och man valde att bänka Pascal "Cryn" Alouane och låna in PENTA esports Ferenc "SirBoss" Mérész inför Six Invitationals 2020. Men turneringen gick inte riktigt som man tänkt sig, de regerande världsmästarna tog sig till slutspelet, men där tog det direkt stopp mot först Fnatic i kvartsfinalen och igår blev de utslagna ur turneringen av Ninjas in Pyjamas. Gårdagens serie mot Ninjas in Pyjamas blev tuff, första mappen Border blev mer eller mindre en kross från Ninjas in Pyjamas sida. De inledde med att vinna sina två inledande anfallsrundor. Ninjorna var beredda och läste G2 som en öppen bok. G2 lyckades vinna runda tre efter att Aleksi "UUNOMEISTER" Työppönen vann vad som såg ut som en omöjlig gunfight mot Gabriel "pino" Fernandes. G2 spelade ut resten av rundan smart och gav inte NIP någonting, tillslut var tiden nästan slut och NIP blev tvungna att pusha för en plant. Men G2 stoppade planten och vann rundan. Men glädjen blev inte långvarig för G2. NIP vann sina tre sista anfallsrundor och gick in i sidbytet med ställningen 5-1. G2 kunde vinna sin första anfallsrunda efter sidbytet och det kändes som att anfallsrundor skulle gå bättre för G2. Men NIP tyckte annorlunda, de vann runda åtta och gick sedan och vann matchen i runda nio med en flawless runda.

Efter en ganska ensidig map ett skulle map två, Coastline, bli en helt annan historia. G2 inledde som försvarare och vann första rundan efter att UUNOMEISTER fick fyra kills som karaktären Mute med sin shotgun. Men NIPs anfall blev bättre, de vann fyra rundor i rad på ett dominerande sätt. G2 lyckades vinna sin sista försvarsrunda innan sidbytet och ställningen var 4-2 till NIP. Ninjorna inledde sina försvarsrundor på samma sätt som G2, de vann den första försvarsrundan men sen kom G2 och tog två raka rundor. Plötsligt var ställningen 5-4 inför runda tio, men NIP tog sig i kragen och vann den rundan och skaffade sig matchserieboll. G2 var inte helt redo att åka hem riktigt än, de tvingade fram overtime genom att vinna ytterligare två rundor i rad till ställningen 6-6. Overtime blev spännande, NIP tog hem första overtimerundan som anfallare medan G2 vann den andra overtimerundan som anfallare och tvingade fram en sista och avgörande runda. Det var vinna eller försvinna för G2, men NIP ville mer och kunde med ett dominant spel vinna rundan och ta hem matchserien med 2-0. Därmed är det garanterat att vi kommer att kröna en ny världsmästare efter att de regerande världsmästarna G2 blivit utslagna.

Europas sista hopp, BDS Esport skulle dock hålla drömmen om en VM-titel vid liv. De vann sin matchserie mot brasilianska MIBR med 7-2 på första mappen Bank och 7-4 på andra mappen Clubhouse. Map ett började svängigt. MIBR vann runda ett som försvarare, BDS slog tillbaka genom att vinna runda två och tre innan MIBR vann runda fyra. Det såg ut att bli en jämn match och möjligtvis overtime. Men BDS ryckte upp sig och vann därefter fem rundor i rad och vann mappen. Map två blev desto jämnare, första halvan slutade dock med samma resultat som i map ett, 4-2 till BDS inför sidbytet. Efter sidbytet var det BDS tur att försvara, och som de skulle inleda försvarsrundorna. Eller rättare sagt, Adrien "RaFaLe" Rutik inledde BDS försvarsrundor med en riktig clutch. NIP lyckades få ner en plant med fyra spelare vid liv, medan RaFaLe var ensam kvar för BDS. Men RaFaLe vann gunfight efter gunfight på karaktären Goyo med sin shotgun TCSG 12. Han vann 1v4 och hade till och med tid kvar att defusa, vilket gav BDS ledningen 5-2. BDS vann även rundan därefter och skaffade sig matchserieboll. MIBR kämpade för att tvinga fram overtime och vann två rundor i rad innan BDS skickade ut MIBR ur turneringen genom att vinna runda elva. Europas hopp om ännu en VM-titel vilar nu på BDS axlar.

Även semifinalerna spelades ut igår. Team SoloMid kunde skicka ner succélaget Fnatic till förlorarsidan efter att ha vunnit den matchserien med 2-0. TSM började med att vinna första mappen Consulate med 7-2. Därefter vann de map två, Kafe Dostoyevsky, med 7-4. Fnatics resa är inte slut än, de ställs mot Europas sista hopp, BDS, på fredag. Den andra semifinalen mellan DarkZero Esports och Spacestation Gaming slutade även den med 2-0. Denna gången blev det Spacestation som drog det längsta strået efter att de vunnit map ett, Villa, med 7-5 och map två, Kafe, med 7-4. DarkZero skickas ner till förlorarsidan och får slåss om sin överlevnad mot Ninjas in Pyjamas på fredag. Därmed möts TSM och Spacestation i vinnarsidans final och ett av lagen är garanterade en plats i the grand final på söndag. Vinnarnas semifinal spelas på lördag.

Så ser bracketen ut efter semifinalerna och förlorarrunda ett:
Bild: R6Esports.
Bild: R6Esports.

Fredagens matcher:
AustralienFnatic vs. EuropaBDS Esport
BrasilienNinjas in Pyjamas vs. USADarkZero Esports


Artikelbild: Siege.GG
2020-07-13 17:45
Chips är ju något som är otroligt gott. Men det blir ofta problem när man ska käka dessa framför datorn. Det blir ofta kladdigt och smulor kan hamna överallt. Tillsammans med Estrella har vi valt att testa lite olika metoder för att se hur man käkar chips vid datorn på bästa sättet. Här är våra resultat!
2020-08-10 16:33
Faruk "pita" Pita är en av de mest framgångsrika coacherna i svensk Counter-Strike. Han ledde Ninjas in Pyjamas till deras första major och har ett stort antal titlar under sitt namn. Men han har även en lång historia som startade redan i 1.6. I denna intervju går vi igenom den första halvan av pitas karriär.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..