×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Svenska Spel blir huvudsponsor till Svenska E-sportföreningen

3
Den statliga speljätten Svenska Spel är en av Sveriges största sponsorer när det kommer till sporter som fotboll, ishockey, med flera. Nu står det klart att företaget går in som huvudsponsor till Svenska E-sportföreningen, något som innebär att de landslag som går under föreningen nu kan öka sin aktivitet.
Det nya avtalet är skrivet på tre år och beskrivs av Magnus Jonsson, ordförande i Svenska E-sportföreningen (SESF), som ett bevis på att esport normaliseras som en sport. "Vi ser fram emot att bygga Sveriges största sport och folkrörelse tillsammans med Svenska Spel", säger han i ett pressmeddelande. Svenska Spel å andra sidan ser en stor potential i esport och har för avsikt att ansöka om att få anordna spel inom segmentet i samband med att den nya spelmarknaden öppnas i början av 2019. "Kan vi dessutom vara med och bidra till att höja intresset och statusen för e-sportlandslagen så är det positivt", säger Joakim Mörnefält, kommunikationsdirektör på Svenska Spel.


SESF är medlem i det internationella esportförbundet IESF och är därmed Sveriges röst inom det världsomspännande organet. Den svenska föreningen ansvarar även för att arrangera kval och ta ut landslag till IESF:s VM-turneringar som arrangeras varje år. SESF finns även representerat i IESF:s styrelse samt i det internationella förbundet spelarråd.

Även Andreas Samuelsson, Team Director för Fnatic, och Kim "Drayich" Larsson uttrycker sin glädje över det nya samarbetet i pressmeddelandet
Svenska Spel (pressmeddelande)

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..