×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

HeatoN: "Man blir lite rörd"

7
Fragbite har pratat med Counter-Strike-legendaren Emil "HeatoN" Christensen om kampanjen som försöker få honom att bli en deltagare av kommande säsong av "Mästarnas Mästare".
Emil "HeatoN" Christensen är en av esportens mest omtalade profiler, och nu är han återigen i rampljuset när Fragbite-användaren Philip "pure" Semmler dragit igång en kampanj vars syfte är att få med honom i SVT-programmet Mästarnas Mästare.



Emil "HeatoN" Christensen — Mästarnas Mästare?


Fragbite har talat med CS-ikonen, som medger att han fick sig en chock så fort han fick syn på kampanjen. Reaktionen var dock positiv, och inte bara för att det var han själv som var huvudroll.

— Det första jag tänkte på var hur otroligt många likes den hade fått på så kort tid. Det kändes direkt som att detta skulle kunna lyfta esporten. Det spelar ingen roll om det är jag eller någon annan som representerar, det är bara ett tydligt bevis på hur stor scenen blivit, berättar Christensen för Fragbite.

När kampanjen påbörjades var det många som ifrågasatte om huvudpersonen ens skulle vilja vara en del av programmet, något Christensen själv svarar med ett tydligt "självklart". Det handlar inte bara om att det vore roligt för honom, utan även att det skulle ge ett lyft för hela branschen.

— Man blir lite rörd över det otroliga engagemanget. Jag tycker att det speglar esport-communityn riktigt bra, att det finns en så pass stor uppslutning att man kan driva igenom saker som alla vill ska hända.

Man ska dock inte riktigt ropa hej än då Christensen berättar att han än så länge inte blivit kontaktad av någon av programmets representanter. Dock får man ha i åtanke att kampanjen varit uppe i mindre än ett dygn och att det är ett bra tag kvar innan programmets deltagare spikas. Om det skulle bli så att Christensen blir en del av programmet tror han väl om sina chanser.

— Jag tror att mina chanser hade varit bra. Reflexerna sitter bra även om man gått och blivit en gubbe. Lagspelet har ju varit A och O genom karriären, så det skulle jag lyckas väldigt bra med. Självklart kommer ju alla andra deltagare vara gamla atleter som förmodligen är i superform, så det blir väl ett års bootcamp innan deltagande så man kommer i monsterform.

Detta är inte första gången Christensen är delaktig i något som communityn driver fram. I fjol lyckades McDonald's-hamburgaren McNiP slå igenom i kampanjen My Burger, något som Christensen relaterar till i dagsläget.

— Jag får absolut samma känsla, som sagt är det communityn som visar sin styrka. Dessa saker visar hur mycket folk brinner för esporten och att det dras framåt hela tiden. Jag ser absolut stora kopplingar mellan de olika kampanjerna.

Om den pågående kampanjen blir lika lyckad som McNiP, som blev en av fem burgare att serveras på McDonald's, återstår att se.

Vill du se HeatoN i Mästarnas Mästare 2015?

3859 personer har röstat

56 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 56 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..