×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

IOL

Inferno Online öppnar nytt – köper PlayZ

1
Idag kan Fragbite avslöja att rekordinnehavaren av världens största gamingcenter, Inferno Online, återigen expanderar – till Södermalm i Stockholm då man köper PlayZ.
Inferno Online är inte okänt för någon svensk esport-entusiast. Caféet har funnits så långt många kan minnas, och har under senare år kontinuerligt tagit steg framåt. För bara två helger sedan användes deras café i Norrköping för att arrangera den sjunde delfinalen i Svenska Mästerskapen, och senast i helgen användes deras Stockholm E-SportArena för att arrangera det svenska DreamHack Summer-kvalet.

Nu har Fragbite fått veta att man tar ytterligare ett kliv mot fortsatt världsdominans inom sin bransch, detta genom att köpa upp PlayZ, som ligger på Södermalm i Stockholm. Det kommer dock att bli en hel del förändringar i lokalen.

PlayZ för sju år sedan, då de stod som värdar för WCG-kvalet.

Man kommer enligt uppgift att, från och med augustis början, stänga ner verksamheten i en månad för en helrenovering av lokalen. Med andra ord kan man förvänta sig ett café av 2013-utseende och med aktuell teknik när de öppnar igen.

Det verkar inte som att PlayZ-kunder kommer att förlora något på uppköpet, då besökare redan fått reda på att PlayZ-databasen kommer att föras över till Inferno Online. Detta innebär att kunder med bestående timmar kommer att kunna använda dem i det nya caféet.

"Inferno Online Söder", som vi temporärt kan kalla det, kommer att ha 125 datorer och vara tillräckligt esport-anpassat för att hålla i turneringar likt DH-kvalet som hölls i helgen. Det känns dock föga troligt att Söder-caféet kommer ta över de större turneringarna, som det senaste året har arrangerats på Stockholm E-SportArena i anslutning till rekordcaféet på Odenplan.

Länkat till Odenplan
Något som verkar tämligen banbrytande är att det nya caféet skall vara länkat till det på Odenplan så att båda lokalerna går under samma nätverk. Detta kommer innebära att besökare på Odenplan kommer att kunna spela mot besökare på Söder över LAN. Hur det fungerar rent tekniskt är oklart, men med tanke på Inferno Onlines samarbete med Telia känns det inte som någon omöjlighet.

Fragbite kommer hålla er uppdaterade med ny information så fort den blir tillgänglig.

41 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 41 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..