×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Övrigt

Lär känna NiP-Xizt-

1
Richard "Xizt" Landström är ingen person som klassas som oldschool i någon scen, men hans upplevelser inom gaming, speciellt sedan början på 2011, är svåra att slå. Nu vet säkerligen många vem Richard är, men vi tänkte ändå gå igenom hans historia och vad som fick honom att till sist landa i Ninjas In Pyjamas.

Sidan 1

Strax efter millennieskiftet hade all oro över att datorer skulle ta över världen lagt sig. Vad människan var ovetandes om var att Richard Landström nu testade CS för första gången, och han skulle erövra världen via det.Han var bara en 11-årig, TV-spelande Umeåbo när han testade Counter-Strike för första gången. Det var tack vare hans storebröders spelande som han snubblade på FPS-spelet som skulle komma att bli ett av de mest långvariga spelen i esport-toppen.

Jag testade CS för första gången tack vare mina storebröder som satt hemma och laggade sönder när de spelade på modemet. Vi brukade ha rätt många LAN här runtomkring med mina bröders kompisar och så, de spelade riktigt mycket på den tiden. Annars har man spelat mycket TV-spel när man var yngre så man har alltid varit intresserad av gaming.


Efter ett par år av nötande gjorde han sitt namn i cup-scenen med laget ChiLi, som vid ett senare tillfälle till och med fick caféspons av inga mindre än spiXel. Efter att ha spelat på denna nivå under ett bra tag fick han till sist sitt första stora break med laget H2k.

H2k efter att ha vunnit SM


H2k lyckades vinna SM, vilket innebar biljetter till ESWC i Paris, Frankrike där man fick spela mot världstoppen. Killarna gjorde hyfsat bra ifrån sig, och efter en stund bytte laget både taktiker och organisation. Man blev då Lions, som Xizt sedan skulle börja synas väldigt mycket i.
Jag lärde mig mycket i Lions, jag hade nog aldrig spelat med en ingame leader så bra som threat förut. Det var mycket mer uppstyrt och vi hade en riktigt rolig lineup. Jag skulle nog vilja säga att jag utvecklades mycket i Lions, jag åkte på mitt första riktigt internationella event med dem (som H2k).
Imponerande prestationer mot världseliten gjorde att Lions byggde upp sitt namn, och efter bara fyra månader i organisationen blev Xizt upplockad av världslaget fnatic.
Det var tungt att lämna Lions eftersom jag trivdes så bra med laget och vi hade roligt tillsammans. Jag tror nog att om jag hade stannat i Lions hade vi kunnat bli något riktigt bra tillsammans, det kändes bra i slutet men på något sätt så lockade fnatic mycket mer.
När det nya fnatic-lagets jungfruresa var kommen kunde saker inte gå bättre. Laget vann en av Counter-Strike-historiens mest spännande turneringar, IEM:s Europafinaler i Kiev, mycket tack vare en fenomenal insats av Xizt turneringen igenom – inte minst sagt i finalen.Laget fick det lite knackigt efter vinsten, men när Richard i mars 2012 tog över rollen som ingame-ledare hittade man återigen rytmen och dominerade mer eller mindre fram till förra veckan, då Xizt valde att gå till CS:GO.Är det någon som nu lämnar Counter-Strike 1.6 med flaggan i topp är det Richard Landström. Som ingame-ledare i sitt forna lag spelade man sex finaler på sex LAN-turneringar, varav fyra slutade med en seger. Någon ingame-ledarroll kommer han dock inte att ha i Ninjas In Pyjamas då Robin "Fifflaren" Johansson är mer erfaren.
Jag har inga problem att inte vara ingame leader. Det var roligt att vara ingame leader ett tag i fnatic men det tar på krafterna att sitta och pracca så mycket och hålla igång och prata hela tiden. Dock kände jag inte att jag blev sämre på att fragga när jag var ingame leader, det är inte så att jag plötsligt får sämre aim bara för jag callar en taktik, haha. Jag tycker det är bra att fifflaren är ingame leader, spelet liknar mest Source och han har mer erfarenhet på den fronten, det kommer nog bli bra!
Richard hade tidigare funderat på att ge CS:GO en chans, så när han blev förfrågad om att gå med i NiP kände han att det var ett naturligt val. Vad som är så lockande med CS:GO är dock inte nödvändigtvis spelet i sig, utan det är folket och scenen runtomkring han finner mest spännande.
Det är alltid roligt med något nytt, men det jag ser fram emot mest är att både 1.6- och Source-scenen förhoppningsvis kommer gå ihop och göra CS:GO till ett enormt stort spel.
Givetvis är Xizt inställd på att Ninjas In Pyjamas skall bli världens bästa CS:GO-lag, och ingredienserna för detta är kombinationen av erfarenheten i både 1.6 och Source och motivation, kryddat med en härlig lagkänsla.
Alla är riktigt motiverade och vi har en bra mix av spelare. Vi har f0rest och GeT_RiGhT som är två av tidernas bästa 1.6-spelare, och vi har två stycken Source spelare som är riktigt duktiga. Fifflaren och friberg kommer att hjälpa oss 1.6:are väldigt mycket eftersom spelet liknar Source mer än 1.6. Vi trivs även väldigt bra tillsammans och vi har riktigt kul utanför spelet också, vilket är enormt viktigt om man ska bli ett bra lag.

23 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 23 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..