×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Övrigt

Lär känna NiP-friberg-

1
Namnet Adam Friberg är inget namn som får folk att stanna upp och vända sig om i CS 1.6-scenen. Smeknamnet friberg är inte heller något heligt för dem som inte hoppade över till Counter-Strike: Source.
Därför tänkte Fragbite nu ta tillfället i akt och berätta historian om den nyblivna ninjan, så att mindre Source-insatta CS-fantaster kan lära känna personen som är en stor del av NiP:s nya CS:GO-satsning.


Sidan 1

Adam Friberg är 20 år gammal och är för tillfället bosatt i Dublin. I Irlands huvudstad bor han tillsammans med en annan ninja, nämligen Robin "Fifflaren" Johansson, där de båda jobbar för IT-företaget IBM. Robin kommer att flytta hem till Sverige inom kort, medan friberg själv bara kommer att gå ner i position på IBM för att kunna spela och resa mer.NiP-spelarna friberg och Fifflaren på en krog i Dublin


Adam är uppvuxen i Göteborg och är väldigt sportintresserad. Som ungdom utövade han bland annat ishockey, men gamingen slog till sist ut det. Vid millennieskiftet spelade han en del datorspel, dock väldigt casual och någon FPS-titel fanns inte direkt i spelmappen. Till skillnad från många andra proffs spelade inte Friberg speciellt mycket CS 1.6, utan den första Counter-Strike-versionen han köpte var Source runt 2005. Den mer klassiska versionen av CS hade bara spelats i skolans datorsal och aldrig på någon seriösare nivå.Även om Dublin-bon har spelat en del 1.6 efter att han började spela Source var det alltid det färskare spelet som han brann för. Ungefär tre år efter att han köpte spelet började han spela lite mer seriöst, och det var då han insåg att han hade talang.
Jag började mixa runt och spela mycket gathers i 2008 och märkte ganska snabbt att jag hade talang för att aima. I slutet av 2008 eller i början av 2009 fick jag min första seriösa klan om jag minns rätt. Vi spelade väldigt mycket och åkte runt på lite LAN i Danmark.
År 2010 åkte Friberg och hans dåvarande lag, Blight, ner till Danmark för att deltaga på DSRack. Där lyckades de inte bara slå ett av Europas bästa lag i gruppspelet, utan hade även ett fem timmar långt maratonmöte med amerikanska Team Dynamic, som slutade tvåa på LAN:et.Efter prestationen blev Adam erbjuden att spela med Sveriges då absolut bästa lag, 30P-Gaming. Laget hade ett gaminghus i Dublin där fyra av spelarna jobbade och bodde tillsammans.
Jag fick lära mig väldigt mycket under tiden jag spelade i 30P-Gaming och utvecklades väldigt mycket som spelare. I mitt tyckte så är det nog orsaken till var jag är idag.
Nu har det dock blivit dags för friberg att lämna CS:Source bakom sig och avancera till det nya CS:Global Offensive, ett spel han tycker är roligt mycket på grund av att feedbacken från spelarna tas så seriöst och att spelet fortsätter att förnyas.
Tänk hur mycket spelets har uppdaterats sedan man såg Europe vs America på IEM New York. Spelet kommer bli bättre och bättre ju fler som får möjlighet och spela spelet också.
Nu har friberg blivit en del av Ninjas In Pyjamas tillsammans med, som han själv kallar det, "de bästa spelarna från både CS 1.6 och CS:Source. En riktigt sjuk lineup!". Laget satsar helhjärtat på att bli bäst i världen, och varför de kommer att nå dessa höjder är för att man, enligt friberg, har det ultimata laget.
Enligt mig så har vi tagit det bästa ifrån både 1.6 och CS:Source. Vi CS:Source spelare har fördelar i spelet eftersom det är mer likt CS:Source, och med spelstilen och skillen från 1.6 spelare kan vi få det ultimata laget, som jag tycker vi har fått nu!
Så, vad bidrar NiP-spelaren med egentligen? I spelet är han, enligt sig själv, en spelare som lever mycket på sitt aim, något som kan vara nyttigt då han ofta försöker öppna upp rundan för sitt lag.
Jag är en spelare som lever mycket på mitt aim, det är en viktig faktor i mitt spel då jag oftast brukar ta dueller och försöka få entry frags i början av rundorna, samt försöka cleara av så mycket som möjligt av kartan för att ge information till laget.
Utanför spelet beskriver han sig som en ganska flummig person då han inte brukar vara den tysta personen utan snarare personen som lagom opassande flikar in lite dumma kommentarer. "Det bjuder jag på", skriver friberg som nu förväntas leverera en hel del charm i kommande videointervjuer.

39 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 39 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..