×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Övrigt

Corsair Vengeance M60 Laser Gaming Mouse

1
Då var det dags för den sista produkten från Corsair den här gången. Vi har gått igenom nästan hela deras utbud, med två headset, två tangentbord och nu avslutar vi med den sista av de två mössen.
Reaktionerna har tidigare var lite blandade även om byggkvalitén alltid varit på topp. Förra musen vi tittade på hette M90 och var tilltänkt för MMO och RTS-spelare och hade således massor med knappar. Dock var den väldigt tung och det var inte speciellt skönt att spela FPS-spel med den av den anledningen. Nu ska vi titta närmare på den billigare av de två, M60 och den är riktad till FPS-spelare.

Sidan 1

Design och ergonomi



Vid en första blick kan M60 se lite udda ut, då nedre delen av musen har en ovanlig designlösning, men i övrigt har den ett liknande grepp som Qpad 5K, Logitech 518 osv. Ett vanligt standardgrepp helt enkelt. Den ovanlig designlösningen i nederkant upplevs lite konstig i början, men det går att vänja sig vid. Stommen är precis som alla andra produkter från Corsairs Vengance-serie av aluminium. Det ger en väldigt robust produkt, men det bär med sig ett problem med vikt. M60 är inte jättetung som sin storebror M90, men tung är den. Vad som däremot är väldigt bra är att M60 har fått ett viktsystem och det sitter tre skruvar på undersidan som samtliga håller fast varsin vikt. Vill man kan man båda ta ut vikterna och strunta i att skruva i skruvarna igen för att hålla nere vikten så mycket som möjligt.



Knapparna är åtta till antalet, om man räknar med den klickbara scrollen. Alla är väldigt exakta och ger ett distinkt ljud ifrån sig vid användning. Scrollen håller ovanligt hög kvalité och är precis som stommen av aluminium, fast med gummi vid anträffningsytan.



Musen är gjord för högerhänta och spelar man med vänsterhand så kan det fungera, men mycket vilja att använda den ändå. Då musens lutning inte är så stor, men lika bekvämt som en neutral mus är den inte.



Två knappar för att justera DPI finns på ovansidan, men även en specialknapp vid tummen. När man håller in den justeras DPI:n tillfälligt och Corsair kallar det för Sniper. Om man vill ha en annan DPI när man zoomar in med Snipern så har man med andra ord en smidig lösning för det här.



Under musen hittar vi hela fem stycken glidytor, ingen av dom är speciellt stora, men ingen är heller speciellt små. M60 glider bra på de musmattor som jag testar med.







Teknik



(Teknik specifikation - Länk)



M60 har en likadan sensor som storebror M90 och den klarar av att läsa hela 5700 DPI och kan ha en frekvens på 1000, 500, 250 eller 125Hz. Jag testar musen på ett antal musmattor, men upplever inte att det är några problem. Den gör det den ska.



Mjukvaran är en punkt som Corsair tidigare fått kritik och kritiken gäller även den här gången. Mjukvaran, fungerar men är lite enkel. Den har stöd för Corsairs möss och tangentbord, så man slipper att ha flera ikoner. Man väljer bara vilken produkt man vill ställa in i fliken i programmet istället. Smidigt, men precis som tidigare kan man fråga sig varför de inte har valt samma lösning för deras headset.



M60 är en ganska enkel mus, som har det de flesta förväntar sig, men överraskar inte med nya funktioner. Det som däremot kan överraska är den udda designen och den fina byggkvalitén. Jag upplever dock att M60 är för tung för att jag verkligen ska trivas att spela med den, men vikt är en smaksak och viktsystemet ger större möjligheter för oss spelare att hitta en totalvikt som man trivs med. Så gillar man ett vanligt standardgrepp och en mus som inte är fjäderlätt så är M60 helt klart ett kvalitésbygge att titta närmare på. Corsair tar inte ut några fantasisummor för M60 utan man hittar den vid skrivandes stund för 449 kronor hos välkända butiker. Fullt överkomligt med andra ord.



Positivt:

  • Viktsystem

  • Bra byggkvalité

  • Sköna knappar och scroll

  • Vettigt prissatt
Negativt

  • Tung, trots viktsystem

  • Mjukvaran lämnar en del att önska

  • Udda design
Pris:

  • Från 449 kronor från välkända butiker enligt Prisjakt.
Testinformation



Under testet spelades dessa spel:

Battlefield 3

Counter-Strike 1.6

Starcraft II
Fler givande recensioner hittar ni i vår eminenta Prylguide.

Detta är en redaktionell artikel, med länkar via vår partner Prisjakt.

7 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 7 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..