×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Övrigt

Plantronics .Audio 355

1
Fragbite har gjort väldigt många headset-recensioner och nu är det dags för en till! Vi hade nu tänkt spana in västamerikanerna Plantronics produkt .Audio 355, ett fjäderlätt headset med väldigt små kåpor. Lurarna kostar inte ens hälften så mycket som en sista minuten-resa mellan Boden och Nacka, kan de då vara bra? Låt oss ta en titt!

Sidan 1

Design och ergonomi



.Audio 355 är ett väldigt stilrent headset. Utseendet höjer inga ögonbryn, men får inte några näsor att rynka sig heller. Det ser ut som ett helt vanligt stilrent headset. Mikrofonen är ganska dold, vilket kan vara ett stort plus om man vill åka till och från skola eller jobb utan att verka vara en spelnörd. Varför det nu vore ett minus.



Lurarna sitter faktiskt riktigt bra, trots att det är såpass lätt att det förmodligen skulle kunna flyga iväg om en vind av det lite starkare slaget skulle fisa förbi. Det sitter liksom fast, inte som många andra mindre lätta lurar som faktiskt glider runt så fort man skakar lite på huvudet.



.Audio 355 sitter alltså bra på huvudet, men det är inte överdrivet bekvämt. Jag är personligen ett större fan av lurar med kåpor som öronen får plats i, och inte lurar som klämmer mot öronen. Missförstå mig inte, man får inte skavsår eller något sådant, det är snarare så att .Audio 355 är ett av de bekvämare headsets med små kåpor som jag har testat. Det känns bara som att öronen behöver vila lite oftare än man behöver göra med ett "storkåpat" headset som till exempel ett QPAD QH-1339 eller typ Steelseries Siberia v2.



Utöver det känns detta headset relativt plastigt och skulle nog gå sönder ganska snart om till exempel IdrA skulle använda det.



Teknik





TECHNICAL SPECIFICATION

  • Speaker driver size: 40mm diameter

  • Speaker sensitivity: 34 dBPa/V

  • Speaker frequency response: 20Hz-20kHz

  • Speaker magnet type: Neodymium

  • Speaker impedance: 32 Ohms

  • Microphone type (unidirectional): Electret

  • Microphone impedance: 2k Ohms

  • Microphone frequency response: 100Hz-10kHz

  • Cable length: 3m

  • Plug type: 3.5mm




Ljud



Något som häpnade mig när jag först använde lurarna är att vadderingen på kåporna faktiskt stänger ut omvärlden rätt bra, speciell för att vara små kåpor. Jag tror att min telefon ringde två gånger under en ProMod-gather jag spelade utan att jag ens märkte det, något som inte brukar hända annars. Det kan dock ha varit på grund av intensiteten i matchen eller MODDIIs flickvän Juliebabz danska bakgrundswhine, men jag väljer att tro på hörlurarnas vaddering.



Tyvärr är det som med så många andra hörlurar att ljudet inte riktigt håller sig i lurarna. Medan jag sitter och är kalasnöjd över att inte höra ett dugg av vad omvärlden håller på med får hela omvärlden lida sig igenom min musik. Hörlurarna läcker som en vettskrämd sexåring och det är tyvärr någonting som absolut får mig att inte vilja använda hörlurarna utanför min gaming-hörna.



Ljudet i lurarna är lite burkigt och diskant, precis som det ska vara när man spelar ett datorspel som Counter-Strike. Man får nog ingen fantastisk upplevelse om man vill dunka fet musik eller titta på en rejäl Hollywood-film med detta headset, men för ett spel som CS fungerar det galant. Det kanske inte är någon supergrym ljudpositionering i lurarna men när det kommer till att höra detaljer i spelet får dessa lurar ett godkänt betyg.



På den tre meter långa sladden sitter en volymkontroll. Det är inget avancerat, men det fyller sitt syfte. Rullar jag volymhjulet neråt blir det föga oväntat lägre volym, och rullar jag det uppåt... ja, då blir det högre volym. En sorts mute-knapp för mikrofonen finns även, som kan vara mycket händig om man pratar i ett program utan hotkey som till exempel Skype.



Mikrofonen är inget att klaga på. De påstår att den ska filtrera bort allt "oljud" men jag lider ändå av det gamla vanliga bruset som mikrofoner alltid drar med sig. Mikrofonen är alltså, precis som många andra mikrofoner, bra. Inte superb, men det finns ingenting att klaga på.



Jag tycker att Plantronics .Audio 355 är en väl godkänd produkt, och extremt prisvärd. Lurarna går att få tag på för under 200 kronor och för ljudet, komforten och designen som .Audio 355 levererar kan man nog kalla det för ett riktigt kap!



Positivt:

  • Sitter bra

  • Väger lite

  • Stilren design

  • Stänger ute ljud bra för att vara små kåpor

  • Bra ljud för det låga priset
Negativt:

  • Ganska plastiga

  • Läcker ut väldigt mycket ljud

  • Blir lite obekväma efter ett tag
Pris:

11 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 11 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..