×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Övrigt

SteelSeries Scope

1
I början av 2009 var det många som förundrade sig över ett par glasögon som Evil Geniuses-spelarna fRoD, n0thing och Storm använde. Glasögonen var gultonade gaming-glasögon utvecklade av Gunnar Optiks och många var skeptiska när det kom till glasögonens syfte. Fragbite har fått tag på ett exemplar av brillorna som går under namnet SteelSeries Scope, alternativt SteelSeries Pro Gaming Glasses powered by GUNNAR.

Det första jag tänker på när jag plockar ur glasögonen ur förpackningen är hur lätta de är. De gultonade skivorna omgivs av tunna bågar av fjäderlätt metall som skriker "tappa mig och jag går sönder". Något hållbarhetstest har dock inte gjorts. Den gulaktiga tonen som glasögonen ger är ganska behaglig när man ser sig omkring samt surfar i Windows. Jag märker direkt att texter är enklare att läsa och att brillorna förbättrar min detaljsyn och livet känns aningen gladare när man tittar ut mot det halvdassiga vädret utanför. Det blir dock en helt annan historia när jag är inne i Counter-Strike.

Som många vet kan Counter-Strike se extremt tråkigt ut om man inte fifflar med färger på sitt graifkkort. Med dessa brillor ser det ännu tråkigare ut. Den gula tonen gör att CS ser lite sepiatonat och allmänt gammalt ut. Detta går givetvis att fixa till med hjälp av lite pill i grafikkortsinställningarna men jag tycker absolut att CS ser behagligare ut utan glasögonen.

Något som irriterar mig väldigt fort är att glasögonen tidigt börjar skava bakom öronen. Ett par ganska täta SteelSeries Siberia-lurar över ett par glasögon som enbart har plast som täcker sina papperstunna metallbågar skapar inte direkt en ljuv bomullskänsla på baksidan av öronsnäckan. Extremt jobbigt i längden.

På baksidan av förpackningen har Gunnar Optiks tryckt tre säljpunkter som jag tänkte att vi kunde gå igenom.
Expand your vision
Experience greater peripheral vision via the extended lens coverage


Har ni någonsin tagit på er solglasögon och känt att allting blir aningen större och allmänt friare? Det är den känslan jag får av dessa glasögon! Min skärm känns helt plötsligt en tum större, men det känns inte tillräckligt mycket för att man ska känna sig ovan vid hur "stort" allting är. Detta är givetvis väldigt trevligt, men att detta påverkar min syn i Counter-Strike vågar jag inte riktigt påstå. Jag kan absolut tänka mig att man ser aningen bättre med dem ute i det verkliga livet dock... men vem är där ute och härjar?

Enhance the detail
Find clearer and sharper images with improved contrast


Jag har spelat med dessa glasögon i närmare två veckor och det enda jag märkt på den här punkten är att det faktiskt är svårare att se motståndare i lite mörkare områden och att det även är svårare att se folk på distans. En mardröm är att ha en aimduell från yard mot alley eller backalley på Train. Kontrasten i glasögonen gör det även aningen svårare att se igenom smoke.

Look with comfort
Reduce glare and improve focus


Förbättrad fokus kan jag inte hålla med om. Jag tyckte i många fall att glasögonen var mer av ett irritationsmoment än någon sorts bonus. Glasögonen må vara behagligare för näthinnan men när man måste koncentrera sig aningen mer än vanligt för att se detaljer på avstånd kan jag inte säga att det förbättrar min fokus. Att glasögonen skaver bakom öronen är även det väldigt drygt i längden.
Jag vill inte påstå att jag finner någon speciell extra glädje i att spela CS med SteelSeries Pro Gaming Glasses. Snarare raka motsatsen. Den första matchen jag spelade utan glasögonen kändes befriande och dessutom kändes mitt Counter-Strike mycket renare utan den gula färgen.

Som gamingprodukt känns dessa glasögon som en lågprioritering för dig som vill bli grym på Counter-Strike. Som vanliga färg-glasögon kan man säkert hitta ett par snyggare bågar men tonen är riktigt behaglig.

Positivt:
  • Allting känns aningen större
  • Behagligare att sitta i Windows
Negativt:
  • Fyller ingen direkt funktion i CS
  • Skaver bakom öronen
  • Försämrar detaljsynen i CS
  • Extremt oanvändbara för folk som bär glasögon i vanliga fall
  • Man ser ut som ett fån när man spelar
Pris:
Detta är en redaktionell artikel, med länkar via vår partner Prisjakt.

17 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 17 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..