×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Övrigt

Razer Sphex

1
Razer Sphex är den papperstunna musmattan gjord för gamers, men hur står sig den extremt tunna Sphex gentemot konkurrenternas betydligt tjockare mattor?

Sidan 1

Razer Sphex är en hård musmatta från Razer och man har valt att satsa på precision för både optisk sensor och lasersensor. Jag vill poängtera att Sphex är tunn, riktigt tunn. Nog för att jag hade mina föraningar men när jag tog ur mattan, eller arket, ur förpackningen så vart jag riktigt överraskad.



Det första jag lade märke till när jag började dra min QPAD|5K, som är en lasermus, över ytan var hur fruktansvärt enkelt den gled. Med en nätt liten knuff på musen så glider den utan problem över den 320 millimeter breda mattan och då höjdes mina förhoppningar ytterligare för att testa den i mer krävande miljöer än i Windows.



Dock hade jag ett par farhågor. Den första var storleken, 320 millimeter bred och 230 millimeter hög, hur skulle jag som van QPAD|CT-användare reagera på detta? Den andra var mattans tålighet. Den känns extremt skör och trots att Razer menar på att mattan ska gå att tvätta så kan jag inte undvika att känna den sköra känslan.



Nåväl, vidare till lite mer krävande tester. Efter att ha provat den i diverse spel så måste jag säga att precisionen tillsammans med min 5K är riktigt bra. Inte en enda gång upplevde jag något bekymmer med precision eller liknande. Det bra glider gör dock att man får sänka sensitiviteten något, dock inget jag finner negativt.



Däremot märkte jag att mattan hade en tendens att flytta lite på sig vid väldigt häftiga rörelser. Första tanken som slog mig var att det självhäftande lagret på undersidan inte alls var så självhäftande som utlovats av Razer. Men såklart var felet handhavande; underlaget jag lagt mattan på var väldigt dammigt, för att uttrycka mig milt.



Efter att ha torkat av både matta och underlag så fäste den genast mycket bättre och flyttade sig överhuvudtaget inte vid de häftiga rörelserna som ofta uppstår vid spelande.



Besannades mina tidigare nämnda farhågor? Vad gäller storleken så hade jag inga problem. Det handlar trots allt om att vänja sig men givetvis hade jag inte haft några som helst problem om mattan varit lika stor som till exempel en QPAD|CT. Oroligheterna över tåligheten är även de som bortblåsta. Efter att ha nästintill våldfört mig på musmattan, böjt, rullat ihop, tvättat av, så vill jag plussa på att mattan är gjord för våra nordiska förhållanden. Utan tvivel. För den lilla pengen du lägger ut får du definitivt valuta.



Positivt:
  • Priset

  • Robust

  • Utomordentligt bra glid
Negativt:
  • Svårfrånkomlig känsla av skörhet
Pris:I prylguiden finns samtliga recensioner gjorda av Fragbite.



Detta är en redaktionell artikel, med länkar via vår partner Prisjakt.

38 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 38 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..