×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Övrigt

Razer Piranha

1
Razer har släppt sin nästa generations headset. Efter den halvfloppade Barracuda-modellen har nu en efterföljare kommit. Passande nog med namnet Piranha – ett mindre, smidigare headset som fortfarande passar in i Razers produkt-line med sin svarta färg och sitt blåa ”coola” ljus

Sidan 1









Vid första anblick är Piranha lite lik den gamla Sennheiser-godbiten PC150 som Adrenaline var med och utvecklade. Det är inget fel i att fortsätta köra ett fungerande koncept i mitt tycke. Det finns mycket som skiljer och designen skapar ett mainstreamintresse. De är lätta att koppla in och det lyser häftigt blått när de är ikopplade. Dock följer det inte med något USB-ljudkort.



Väl på är Piranha ganska obekväma till en början: de sitter hårt på öronen. Men efter ett tag släpper det, säkert för att de töjt sig. Micen som Razer tycker att de löst så ”smart” på förra versionen sitter nu på sidan vid ena hörluren som många andra headsets. Den fälls ner lätt men är rak och går ej att modifiera för personlig passning. Muffarna som du har mot öronen är inte jättemjuka men är helt okej. Själva passformen är precis som PC150 så det är inga större problem att ha på. Dock kan jag tycka att de är lite små och att ljud som sker utanför spelet lätt slinker in i örat.



Nu till det viktiga, nämligen ljudet. Förväntningarna var lite blandade då deras äldre modell inte riktigt nådde ända fram.



Efter några snabba klick i Steam kom jag ganska snabbt in på en publicserver. Jag slås direkt av hur bra ljudet är jämfört med föregångaren, det finns en tydlig bas, väl balanserat ljud och det skapas direkt en mysig gamingkänsla. På min lilla headset-stege gick detta headset om Siberia Neckband ganska omgående. Tyvärr är detta headset inte speciellt spännande på andra vis, det är ganska standard. Ljudet är okey, micen funkar, sitter helt okey, kanske lite små kåpor men överlag gör det sitt jobb.



Så vad blir slutorden? Razer Piranha är ett headset som fyller grundkraven för ett headset, det är inget för den ljudkräsne och sitter du i en miljö med andra ljud (TV, syskon osv) kan det slinka in ljud ganska lätt.



Positivt:

  • Välutvecklat ljud

  • Bra passform

  • Tilltalande design
Negativt:

  • Tveksam kvalitet

  • Små öronkåpor

  • Saknar vissa High End-funktioner
Pris:

  • 589:-

68 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 68 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..