×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Övrigt

Sennheiser PC350

1
Efter att ha haft Sennheiser PC150 och 160-serien kändes det intressant att se vad deras nya modell skulle innebära. De har ju tidigare valt att köra utan att täcka runt öronen och valt att fokusera det på hörlurar under HD-serien. Men de andra större aktörerna på marknaden kör numera mycket på öronkåpor och det har alltid saknats i Sennheisers utbud.
Sennheisers PC-serie har hållit otroligt hög klass både i ljud och kvalitet på produkt. Jag har personligen aldrig haft problem med att mitt headset gått sönder fysiskt eller varit med om problem med ljudet. HD-serien är till för ”vanligt” ljud, du kan se Sennheisers HD-hörlurar överallt och de håller otroligt hög ljudkvalitet med ljudmått (inte gaming) mätta! Men det är även vanligt att många spelare har dessa lurar, hela SK årgång 2003 hade HD650, lurar som du kunnat se på HeatoN tills att han la av i höstas! Det nya headsetet är alltså en blandning mellan PC och HD-serierna.

Precis som Steelseries verkar Sennheiser lagt ner mer tid på kartongen än tidigare. Denna är riktigt cool och luktar gaming lång väg. Att få upp själva headsetet är lite svårt för den sugne, men det står tydligt hur man gör om man kan behålla lugnet under kontroll!

Design

Väl ur förpackningen är det en intressant beskådning. Mikrofonen ser väldigt stor och plastig ut jämfört med föregångarna, själva lurarna känns inte så stabila utan flyger mestadels runt när jag byter betraktningsvinkel. Det kan ge en plastig look för vissa men jag tycker det är snyggt och det är inget som går sönder för hackor! En smart sak är att man kan göra headsetet helt platt och på så sätt enkelt transportera det i en väska utan risken att det ska gå sönder.



Själva hörlurarna är en dröm, de har mjuka puffar och till skillnad från SteelSound är det inte lite skumgummi. De känns som en dröm och jag känner bara hur de sluts runt mina öron. Något jag märker direkt är att ljudet omkring mig försvinner lite. Om du någon gång testat studiohörlurar vet att Sennheiser är riktigt bra på sådana och att de förmodligen gjort dessa till viss mån isolerade från ljud utanför. Det är känslan jag får i alla fall!



Väl på är det svårt att bestämma sig hur de ska sitta, jag är van vid PC166 där själva spännet över huvudet sitter längre bak, men nu sitter de på rätt bra mitt på huvudet. Hela headsetet är otroligt justerbart och till skillnad från t.ex. Neckband så spelar det ingen roll vilket huvud man har, både öronpuffarna och själva bandet över huvudet är justerbara till 100 % så det ska till att du har en medicinboll för att detta headset inte ska sitta på ditt huvud.







Fjärrkontrollen ser ut som på de andra Sennheiser-headseten – liten, smidig och med stänga av micen och ljudkontroll som funktioner. Mer än så behövs inte! Värt att notera är att de bytt modell på kabeln som går från headsetet och lagt till anslutningar till allt som ska göra det svårare för kabeln att lossna inne i headsetet/ljudkontrollen när du råkar fastna och likande. För vilka är de som inte råkat sitta fast omedvetet med kabeln någonstans och dragit till och pang så är det glapp i en kabelanslutning? Mycket bra tänkt Sennheiser!





Vad jag även noterade var att även dessa lurar inte har medföljande ljudkort, men för mig är det inga problem då jag har ett USB-ljudkort från just Sennheiser liggandes. Någon större manual hittar jag inte.



Ljud



Jag startar MediaPlayer, som test har jag ett X-Fi Notebook och Sennheiser USB-ljudkort. Det är bara att justera ljudet som vanligt och det finns inga speciella drivrutiner. Jag upplever ett ljud som jag aldrig känt i ett gamingheadset tidigare. Det finns djup, bas, diskant i en kombination som hör hemma bland hörlurar. Filmer funkar utmärkt och musik är perfekt . Jag testar med min IPOD och hade det inte varit för micken så hade jag haft detta när jag pendlar mina 1,5 timmar varje dag till skolan. Riktigt bra ljud!



Ingame är det som alltid mycket bra, då Sennhesier har lägre Frequency response än de andra på marknaden så hör du ”mer”, som jag nämnde i förra recensionen är dörren på Inferno ett exempel och de finns många fler då mina kamrater undrar hur jag hörde vissa saker men inte dem. Det funkar mycket bra till alla spel och jag är supernöjd.



Något som vissa haft problem med, men som jag klarat mig undan är micken. Den är så ”bra” att den tar upp alla ljud. Detta kan vara lite svårt att ställa in i början. Ett tips är att börja långt ner och sen gå uppåt. Just nu har jag på andra sträcket i Windows för att det ska vara ”normalt” i Skype och Ventrilo.



Summering



Sennheiser har tagit de bästa från deras HD serie, lagt till ”ljudisolering” från deras studiohedset och sedan lagt till de bra egenskaperna från tidigare PC serien och skapat världens bästa headset. Det är inget mer att säga.



  • Fördelar

    Perfekt ljud och mikrofon

    Bra passform och justeringar

    Hög kvalitet på hela produkten

    Fungerar bra till andra audioprodukter (mp3-spelare, stereo osv.)



  • Nackdelar

    Inga direkt



  • Cirkapris: 1395 kronor (hos MaxFps)




Är ni intresserade av att läsa andra recensioner som skribenterna på Fragbite har skrivit genom åren så har ni här en fullständig lista.

207 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 207 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..