×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Övrigt

NiP om det nya laget

1
NiP var vänliga nog att ställa upp på en intervju med Fragbite i samband med att de offentliggjorde deras nya lag. I det nya laget fick KF3 och Bullen lämna plats åt face och Tentpole som båda närmast kommer från Begrip.
Det har inför övergången varit en hel del snack om att Begrip har begärt en övergångssumma på 45 000 kr för att släppa face. Tentpole var dock inte under kontrakt.

Det nya NiP-laget består av:
HeatoN
walle
miniw
Tentpole
face

Sidan 1





Andreas Waleij

Var det någon gång aktuellt att köpa loss face från NiP?



Andreas Waleij (manager): Nej, det kan jag inte påstå. Det finns nog ingen spelare i dagsläget som är så pass unik som jag skulle betala någon större summa för. Det finns många opolerade bra spelare att jobba med istället.





Vad tyckte ni om Begrips pris på 45 000 kr för face?



Andreas Waleij (manager): Personligen tycker jag att det är svårt att motivera en kostnad för en specifik spelare när e-sport-scenen ser ut som den gör. Först när allt blir mer organiserat och alla lag är bolagiserade och det finns generella överrenskommelser inom lagen kan det vara aktuellt, åtminstone för vår del.





Finns det några brister i face avtal med Begrip, eller väljer han helt enkelt att låta rätten avgöra det om det skulle gå så långt?



Andreas Waleij (manager): Just när det gäller avtalet mellan face och Begrip så är det en sak mellan dem. Dock så efter att ha sett avtalet så anser jag att face inte har något att oroa sig för.

HeatoN



Hur är laget spritt över landet nu och hur ser möjligheterna ut att bootcampa?



HeatoN: Vi är mindre spritt nu än vad vi var med det förra laget så vi kommer inte alls ha några problem att bootcampa då NiP-organisationen alltid sköter allt med resor, boende osv galant! Vi kommer köra igång med vi första bootcamp nu inom de närmaste tre veckorna på GP Söder (Nexuz) för att komma igång så snabbt så möjligt och vara redo när nästa turnering dyker upp.





Varför får Bullen lämna? Var det ett gemensamt beslut mellan honom och laget?



HeatoN: Det var väldigt svårt att låta Bullen gå eftersom han är en god vän till oss och vi tror på honom som spelare, men samtidigt så övervägde vi de alternativ vi hade grundligt och kom fram till att detta är den bästa lösningen för att vi ska kunna ligga på topp ännu en gång.





Varför får KF3 lämna? Var det ett gemensamt beslut mellan honom och laget?



HeatoN: Det var egentligen bara en anledning som gjorde att det blev som det blev,kf3 är hur grym som helst men det fanns ett stort problem, och det var kommunikationen. Det funkade helt enkelt inte med en norsk i laget, då KF3 pratade norska med väldigt mycket dialekt, så det var väldigt svårt att förstå vad han menade och det är inte direkt det första man vill börja tänka på i en tight situation på en viktigt match så vi märkte detta ganska tidigt när vi lirade och förstod att detta inte skulle fungera i längden.





Vad säger ni till de som inte tycker att det nya laget fick en ordentlig chans?



HeatoN: Jag håller med om att det kanske ligger nått i det, men samtidigt kände vi alla att vi inte var så bra som vi ville och att det skulle ta lång lång tid innan vi kom upp till så hög nivå som vi önskade, om vi någonsin skulle göra det.





Vad har det nya laget som det gamla laget saknade?



HeatoN: Vi känner att det nya laget kommer att ha en mycket bra mix av individuellt duktiga spelare.



Resten är upp till oss och vi kommer förhoppningsvis kunna vara tillbaka i den absoluta toppen med rätt träning.





Vilket blir nästa evenemang?



HeatoN: Nästa stora turnering som kommer självklart! Vi ska försöka ställa upp i alla stora tuneringar vi kan ssamt de stora online-ligorna. Så fram tills dess är det bara nöta nöta nöta!

face



Hur är din relation med de gamla spelarna i Begrip?



face: Jag har inte pratat så mycket med dem faktiskt, bara diskuterat lite smått varför jag gjorde så som jag gjorde. Jag hoppas att vi även i fortsättningen kommer att kunna ha en bra relation.





Hur känns det att på rekordtid gå från "semielit" till att spela i ett av Sveriges topplag?



face: Det känns riktigt bra, Känns kul att få spela med NiP och bra folk och att få komma ut på lite större events.





Vad kan du tillföra till NiP som har saknats tidigaare?



face: Grym aim och en jävla massa motivation! ;)

Tentpole



Din anledning till att lämna fnatic var att du inte ville resa så mycket, men NiP reser väl ungefär lika mycket som fnatic? Har din inställning förändrats?



Tentpole: Jag har svårt att tro på att något annat lag reser lika mycket som fnatic gjorde under 2006 men visst kommer det bli en del resor. Min inställning har förändrats en del ja, det var flera månader sedan jag bestämde mig för att lämna fnatic och under den tiden har en del grejer förändrats. Om man bortser från hur jobbigt det var att aldrig få vara hemma mer än kortare perioder så var det härligt att resa runt i världen med alla sjyssta snubbar i fnatic och jag måste erkänna att jag saknar lite av alla galenskaper utomlands :)



Hur är lönen i NiP jämfört med den du hade i fnatic?



Tentpole: Jag vill inte gå in på några siffror men jag är VÄLDIGT nöjd med lönen i NiP. Det finns möjlighet för mig att leva ett vanligt svenssonliv med egen bostad, bil och allt vad det nu kan innebära bara genom att hålla på med min hobby vilket är grymt soft.



Varför tror du att NiP erbjöd just dig en plats i laget?



Tentpole: Med tanke på det dåliga resultatet på SEC-kvalet ville de ha in lite nytt blod och jag antar och hoppas att de ville ha med mig för att de ser mig som en duktig spelare. Har lite problem att se mig själv som bra ibland men någonting kan jag ju förhoppningsvis tillföra ett redan bra lag med duktiga spelare. Bara att vänta och se hur det går I guess.. :D

205 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 205 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..