×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Övrigt

Microsoft Natural Ergonomic Keyboard 4000

1
Ytterligare ett tangentbord har spänts fast i streckbänken, Microsoft har tillsammans med Logitech haft en ledande roll i denna del av tillbehör. Båda har varsitt tangentbord som de kallar för Natural, dvs att tangenterna är uppdelade i två delar och lutar lite utåt från mitten för att avlasta besvär med handlederna. Microsoft Natural Ergonomic Keyboard 4000 är ett sådant tangentbord och det har jag tittat lite närmare på.
Första gången jag testat ett tangentbord av det här slaget hade jag stora problem att skriva i början, men efter lite användning tyckte jag att det var väldigt skönt och jag började faktiskt skriva snabbare än på ett vanligt tangentbord. Så stor förändring var det inte när jag började testa denna version, men nog allt var det en hel del stavfel i början, fler än vanligt det vill säga.

Microsoft brukar i regel alltid ha väldigt sköna knappar och kvalitén brukar vara hög, så även den här gången. Tangentbordet är av modell större, en rad olika snabb- och mediaknappar finns att tillgå, så även en funktion för att kunna zooma in finns placerad mellan de två olika knappsatserna. Det finns snabbknappar för Web/home, Search, Mail, fem stycken favoriter som alla går att programmera om efter tycke och smak. Det finns även knappar för Back och Forward som givetvis är tänkt för användning när man surfar på nätet. Samtliga F-knappar (F1, F2 osv) har även två funktioner, som aktiveras via en ”F-lock”-funktion. Något som fungerar utmärkt och är väldigt enkelt. Dessa har funktionerna, Help, Undo, Redo, New, Open, Close, Reply, Fwd, Send, Spell, Save och Print. Jobbar man mycket med kontorsuppgifter eller spenderar mycket tid i Windows-miljö så uppskattar man säkerligen dessa funktioner. Är man däremot en hardcore gamer så är dessa funktioner totalt onödiga att betala för och ska sanningen fram så känns det lite som att Microsoft har varit lite överambitiösa när det gäller att placera ut så många funktioner som möjligt. Visst, baktanken är säkerligen att man inte ska behöva använda musen så mycket och därmed riskera att få musarm. Frågan är dock, kan man verkligen få musarm? Jag har då aldrig hört talas om någon som har fått det av att använda pekdonen för mycket, och med tanke på hur mycket en del personer spelar så är det lite lustigt att det inte är vanligt med tanke på hur medierna försökte få det till att låta för ett antal år sen.

Däremot, har man problem med handlederna och behöver ha ett tangentbord som detta så är det att rekommendera, det är väldigt skönt.

Designmässigt finns det inget direkt att klaga på, färgerna är lyckade och det ser dyrt ut, vilket det faktiskt inte är. Det kostar omkring 450 kronor, vilket bör anses som ett normalpris för ett tangentbord med en hel del funktioner.

Positivt:
  • Sköna knappar
  • Stilren design
  • Hög kvalité
Negativt:
  • Tar mycket plats på skrivbordet
  • Onödigt många snabbknappar
Återförsäljare
Är ni intresserade av att läsa andra recensioner som skribenterna på Fragbite har skrivit genom åren så har ni här en fullständig lista.
2020-11-09 14:05
2016 startade Fragbite tillsammans med Yalla en CS:GO-turnering med en prispott på 150 000 svenska kronor öppen för skandinaviska spelare. Många välkända namn har gästat sändningarna genom åren, namn som Viktor “vuggo” Jendeby, Fredrik “slop3” Wahlstedt, Fredrik “JAEGARN” Andersson, André “rich” Åkerblom och Alexander “rdl” Redl har alla medverkat i sändningarna.
2020-11-04 17:45
För att aima krävs självklart en bra mus, men minst lika viktigt för att lyckas inom esporten är ett stabilt tangentbord. På marknaden finns en uppsjö av olika märken som lovar dig guld och gröna skogar, men vilka är det egentligen proffsen använder? Tillsammans med Prisjakt har vi tagit fram proffsens fem favoriter för att hjälpa dig i ditt val.

111 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 111 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..