×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Övrigt

Revelcell

1
Allt fler människor väljer att använda sig av musmattor med bättre precision än vanliga musmattor. Min egen farsa har till och med lagt beslag på min gamla fUnc och använder den för vanlig slösurfning.

Därför är det inte konstigt att allt fler datorspelare väljer att införskaffa, i många fall, dyra musmattor för att de upptäckt att det har uppstått ett behov.

Schweiz senaste bidrag till den ständigt växande marknaden för musmattor heter RevelCell och tillhör skaren av musmattor som är gjorda av härdat glas. Vi har tidigare testat Corepad, Icemat och Icemat 2nd Edition som samtliga är samma typ av produkt.


Utseende och design

Vid första anblick ser RevelCell precis ut som konkurrenten Icemat, dock finns Icemat i flera olika färger. Men med de senaste typerna av optiska möss så spelar det inte längre någon roll om musmattan är ofärgad eller mörk. De kan läsa av den väldigt bra i alla fall.

RevelCell har begåvats med ett snyggt tryck med namnet och för att göra skapelsen lite intressantare så har deras designers fått för sig att ett gult streck gör underverk och jag är faktiskt beredd att hålla med. Det ser väldigt fräscht ut.

Precis som de andra musmattorna av glas så uppstår ett krispigt ljud när man drar en mus över ytskiktet. Väldigt irriterande i början, men man vänjer sig rätt snabbt och efter ett tag tänker man inte ens på det. RevelCell har dock sett till att deras produkt är större än både Corepad och Icemat 2nd Edition, visserligen inte mycket, men de kan ändå skryta med att de har den största musmattan av glas, i alla fall som jag känner till.

Fördelen med musmattor av glas är att de i regel inte blir lika varma som musmattor av plast eller tyg, vilket kan vara en fördel nu när våren och sommaren är på intåg. Vintertid kan visserligen folk tycka motsatsen, den kan upplevas som väldigt kall då.


Glid och precision

Precisionen är väldigt bra, kanske inte den bästa som jag har testat, men väldigt bra. Fast musmattor är alltid en smaksak och många har svårt för musmattor av just glas. Andra älskar dom, i vårt grannland Danmark är Icemat väldigt populära, medan vi i Sverige ofta föredrar musmattor av plast eller tyg.

Det glider rätt bra, inte lika bra som Steelpad S&S där musen nästintill flyger fram över ytan, men helt okey. I och med att ytan är väldigt slät och inte skapar så mycket friktion är det lätt att göra jämna rörelser och en skön känsla infinner sig av full kontroll. Med andra ord långt ifrån den friktionen som uppstår på Q-Pad när man haft en mus stilla en stund och ska börja dra den i rörelse igen, då sitter den nästan fast.

Som det ser ut just nu har inga skandinaviska återförsäljare köpt in RevelCell, men RevelCell själva tror att det inte kommer att dröja länge. Musmattan beräknas kosta runt trehundra kronor, vilket är lika mycket som Icemat 2nd Edition.


Positivt:
  • Bra precision
  • Fin design
  • Lagom stor
  • Nedkylande effekt
Negativt:
  • Kall om man fryser lätt
  • Irriterande missljud vid musrörelse
  • Svår att få tag på till ett bra pris just nu
Mått:
  • 320 x 260 x 6 mm
Pris:
  • Ännu okänt, men beräknas kosta runt 300:-. Mer info lär komma upp på Revelcells sida.

78 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 78 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..