×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Övrigt

Potti

1
I min andra gästartikel fick jag tag i en av CS-Sveriges och NiP:s allra största profiler – Potti. Han är aktuell senast då han tillsammans med övriga spelare i SK:s svenska CS-division lämnade SK för att återskapa NiP. Potti är en av sju spelare i NiP men även en av de som var med i den allra första upplagan av NiP.
Det vet vi inte än, och kommer inte att få veta än på ett tag. Tills dess kan ni väl hålla till godo med en recension av ett hyfsat 5.1 headset?

Sidan 1

Tjennisen på dig Potti! Skulle du kunna introducera dig själv för dem som inte har en aning om vem du är?

– Tjo tjo, mitt namn är Tommy Ingemarsson kommer från Lidköping



Hur kom du på ditt namn egentligen? Är det så att du än en gång såg på TV att Totti fick rött kort?

– Jag är halv thailändare och mitt efternamn var Potisanghiran, därav blev jag kallad Potti av alla polare sedan man var liten, men uttalet är mer Poti än Potti





Vi återgår till de seriösa frågorna en stund. Till och börja med vill jag ställa frågan som nog många utav er tröttnat på. Det har varit aktuellt att ni lämnat organisationen SK och startat oldschool klanen NiP. Hur kommer det sig och hur känns det att vara hemma igen?

– Jo, det känns kanonbra faktiskt. Vi kom inte så bra överens med organisationen på slutet och gled väll mer och mer ifrån varandra. Jag tycker det löste sig på ett väldigt bra sätt och vi har inga hard feelings mot SK på något sätt, Samtidigt är det alltid nice med NiP då det känns väldigt hemma eftersom man har så mycket goda minnen från the old days.





Du har även varit aktiv i CS-Sverige ett antal år nu. Berätta gärna för oss älskade läsare om din klanhistoria och hur du kom i kontakt med Counter-Strike.

– Det hela börja med att jag brukade träna ibland på en ungdomsgård här i stan (Lidköping) och kände en av personalen. En dag satt han på sitt kontor och lirade HLDM. Jag som är ett gammalt TV-spelsfreak tycket att det såg ascoolt ut så var ju tvungen och testa. Sedan efter någon vecka så laddade han hem CS, tror det var version 5.2. Jag testade det och blev hooked direkt. Första mapen jag lira var cs_mansion. Jag och han började lira efter dom stängde ungdomsgården. Vi satt och lira på nätterna.



Efter ett par veckor drog en polare med mig till ett IT-cafe där vi började lira. Där kom jag i kontakt med en kille som hade en "hobby" clan med hemsida och grejer. Jag var helt nybörjare på både dator och spel, kunde inte ens ställa in kontrollerna :). Iallafall, jag började lira i hans hobby clan, även kallad OF.



Genom en massa lir på nätet kom jag i kontakt med Bullet och spawnisen, senare även elajten. Vi anmälde oss till CB och det gick ganska bra. Vi kom tvåa på CB-laddern som var "the thing" på den tiden :D. Efter lite tjafs på caféet så beslutade våran dåvarande klanledare att helt enkelt lägga ner klanen, men jag fick verkligen mersmak för klanspel så jag beslutade mig för att starta mitt eget med hjälp av en kompis på cafet även callad Tottzi. Vi gick från att vara nästan helt LAN-clan till en mix. Så vi var tre spelare kvar från cafet medan vi förvärva en massa andra internetspelare och startade NiP.



NiP från grunden var jag, tootzi, killa j, bullet, spawnizen, medion, den onde, elajten m.fl. Dom som spelade clanmatcherna från starten var jag, tootzie, Bullet eller Spawnizen (de var bröder och kunde inte spela samtidigt), medion och elajten. Den femman körde vi på ett tag tills vi senare fick in PK och Kuros. Sedan fick vi även in Trasan, Kulspruta och HyB, sen får jag inte glömma cogline :).



Hursomhelst, vi blev obesegrade på CB både i internationella och svenska ligan. Samtidigt fick e9 upp ögonen för oss, som var en av världens mest respekterade Q3-claner på den tiden (gamla Team9). De hade beslutat sig för att ta in en CS-division då CS hade växt en hel del på den tiden. Vi tvekade inte utan ville ju ha sponsorer så vi bytte namn till e9 och blev sponsrade av cafe 9 i sthlm. Efter det vann vi den första officiella cupen på nätet kallad PC Gamer Cup där lag från hela Europa var med.



Strax efter det deltog vi i ett CPL-kval i Göteborg på Janemans IT-cafe som vi också vann. Vi fick biljetter bokade till Tyskland och USA och där börjar väl historien bakom NiP egentligen. Det var 18 års gräns i Tyskland så vi kunde inte köra med ordinarie startfemman. Och som grädde på moset så "missade" en spelare planet så vi tvingades slutföra turneringen med en standin aka Litzer som var Q3-spelare, trots det gick det godkänt och vi kom fyra.



Efter det var det dags för första CPL i Dallas. Då kunde medion och cogline delta eftersom det var 16 års gräns i USA och det kändes mycket tryggare då vi tränat mycket mer med den femman. Vi fick dock en seed på 32 i Dallas men det gick ändå. Vi totalkrossade samtliga lag i turnerigen och jämnaste matchen slutade 14-4 till vår favör. På den tiden var det dock timelimit :). Efter den vinsten så fick vi två st nyförvärv XeqtR (från SoA) och HeatoN (från Nostradamus) som sedan blev det mer "klassiska" NiP. Dvs en lineup med mig, HeatoN, HyB, MedioN och XeqtR. Vi förlorade aldrig en match på LAN under hela våran period, förutom en map mot X3 i championship finalen på CPL 2001. Men vi vann tillslut matchen efter många om och men, som också var den skönaste vinsten under hela min karriär :D.



Efter detta var vi rätt trötta på att inte ha sponsorer. Vi fick mycket lovat av olika personer i communityn men det hände liksom aldrig något. Var helatiden mycket snack men liten verkstad. Så tillslut fick vi ett erbjudande vi inte kunde motstå av SK. Det blev dock bara jag, Heaton och Xeqtr som hoppade på erbjudandet då Ahl hade gått till 2easy, HyB till GoL osv. Men SK mixen blev en ganska bra succé med en gång. Vi vann CPL summer 2002 i Dallas endast en månad efter att vi hade joinat. Laget som vann var jag, HeatoN, XeqtR, Dark och Xenon. P.g.a. olika fall av motivation m.m. tvingades vi ännu en gång göra drastiska ändringar och SK-laget blev sedan jag, Heaton, Ahl, fisker och brunk. Senare joinade även ElemenT och SpawN. Och vi hade ett grymt år 2003 då vi vann två CPL i Europa och två CPL i USA samt WCG under ett och samma år. Sedan 2004 kom jag i lite personlig konflikt med SK pga av olika saker och tvingades mer eller mindre ut ur startfemman på slutet, därför spelar jag inte idag då dom andra är mer samspelta atm än mig.





Vad tycker din familj och vänner om ditt spelande under alla dessa år? Vet dom ens att du tillhör världseliten?

– Min familj har aldrig klagat på spelandet då jag både jobbade och pluggade när jag börja spela, (hade precis tagit studenten) . Sedan blev jag bra på det ganska snabbt och fick sponsorer m.m. så de tyckte bara det var kul att jag fick resa runt i världen och få pengar för min hobby, visst kanske det innebar att man var lite mindre med vissa vänner, men jag blev långt ifrån osocial i vilket fall :)







Vilket under din hela CS-karriär har varit det lyckligaste ögonblicket respektive mörkaste?

– Det lyckligaste måste jag nog säga utan tvekan var CPL Championship-finalen NiP vs X3. Det mörkaste är lite svårare och säga. Jag vet att jag och laget var rätt nere då Abdi (Spawn) blev sjuk dagen innan vi skulle åka till WCG i San Fransico då vi tränat med den lineupen i 6-8 veckor.





Har din och HeatoNs relation försämrats nu eftersom ni inte spelat CS tillsammans lika intensivt på ett tag?

– Nej, HeatoN är och kommer alltid vara som en bror för mig då jag spenderat så mycket tid tillsammans med honom, och även bott tillsammans med honom under nästan ett års tid.







Du är utav många ansedd som världens smartaste samt bästa Allround-lirare, du råkar väl inte vara en snäll man och dela ut lite tips till läsarna?

– Mitt bästa tips är att våga pröva saker (givetvis inte fusk) dvs olika tekniker och spelstilar tills du kommer fram till vad som passar dig bäst. Sen ska man vara motiverad och inte ge upp så lätt. Inget man prövar går felfritt första gången, skamm den som ger sig :P.



Spela mycket och försök hitta så bra motstånd som möjligt, var inte rädd för att förlora för det är det man lär sig av och får viljan att bli bättre.





Vad tycker du om spelare som slutar idag på grund av att man tycker det är för mycket skitsnack och tjafs inom laget. Hur ska man få bukt med detta problem?

– Det är alltid svårt att få ett lag och funka perfekt, motivationen kan skifta inom laget, olika personligheter osv. Prata ut om mycket saker inom laget är alltid bra. Försök inte gå bakom ryggen på folk. Ärlighet varar längst och då blir det mindre tjafs. Sedan i vissa fall är det omöjligt och lösa då är det väll bäst om man går skiljda vägar helt enkelt.





Sist vi såg dig spela var på WCG officiellt där ni tog fjärde platsen, var det några lag i turneringen som överraskade med bra spel?

– Det laget som överraskade mest var nog oss själva då vi spelade dåligt hela turneringen. Även om Spawn var sjuk så ska man inte prestera så illa som vi gjorde. Vi klantade oss totalt mot 3D då vi hade grepp om matchen och förlora flera 3 vs 1 lägen m.m. Det knäckte oss och när vi spelade matchen om tredje pris hade vi 0 i motivation och då vinner man inga matcher, that's 4 sure. Men självklart var koreanerna duktiga också. Men jag var redan året innan imponerad av aimet på vissa asiatiska lag som var där





Nu kommer frågan som alla bara sitter och väntar på. När får vi se dig, som de gamla goa rapparna ibland säger när dom rökt på en hel del, "back on track"?

– Mycket svårt och säga eftersom det inte är upp till mig. Jag hoppas på så fort som möjligt givetvis, men dom har praccat en hel del med det laget dom kör nu så time will tell. Jag är redo och ge allt bara jag får chansen.





Vilka är era finansiärer nu och vad får de ut av samarbetet i dagsläget? När kommer dessa att offentliggöras?

– Vilka som är finansiärer kan jag inte gå in på just nu, men våra sponsorer i dagsläget är Soft Trading, som tillverkar Steel Series och Icemat-produkter, och även Inferno Online i Stockholm. Vi kommer att offentliggöra fler sponsorer, och eventuellt även våra finansierar, senare.





Ni är nu sju spelare i laget kommer det bli aktuellt med några förändringar inom laget eller skall ni fortsätta med samma uppställning?

– Självklart finns det inga garantier, men vi kommer nog köra på med de spelare vi har nu och har inga planer på att ta in mer folk.





Hur tror du att laget kommer prestera på de kommande evenemangen tillsammans med tillskottet Vilden?

– Jag har aldrig gillat att försöka förutsäga för mycket, men vi hoppas på det bästa och får jobba hårt för och prestera så bra som möjligt. Förhoppningsvis får vi ett riktigt bra år, även om det startade trist med sjukdomar nu i ECG. Vi siktar högt och kommer jobba hårt för att nå toppen :)







För inte så länge sedan var majoriteten av NiP-spelarna i Danmark och blev fotograferade av Soft Trading, men på bilderna saknade vi fisker. Vad var anledningen till att han stannade hemma?

– Mestadels för att han kommer att ha en liten mer inaktiv roll i NiP.





Hur tycker du att CS-världen har förändrats sedan förr? Var det väntat?

– Jag tycker att mycket har gått framåt medan tuneringar m.m har nästintill gått bakåt. Om man t.ex. tar prispengar i tuneringar så vann vi mycket mer med NiP 2001 än vad man vinner idag. Jag hoppas att fler och fler ska kunna försörja sig på gaming i framtiden och inte bara dom absoluta topplagen, för i dagsläget är det ju bara en handfull som kan leva av det. Sedan hoppas jag på att mer och mer turneringar ska växa fram och att de som anordnar ska ta hänsyn till communityn när det gäller hur turneringen ska anordnas m.m. Samtidigt tycker jag att det växt fram fler och större professionella organisationer bakom lag, vilket har varit mycket positivt.





Vad kommer hända med dig när alla turneringar kommer gå över till Source? Tror du att Source kan ge dig en nytändning?

– Ja, självklart, jag skulle bara tycka det var kul och gå över till något nytt även om jag vet att det är delade meningar om det inom laget. Folk har alltid varit rädda för nytt och förändringar så var det med nya betor osv förr också.









HeatoN eller Pamela Anderson?

– HeatoN





CPL eller ESWC?

– CPL





Favoritspelare (svensk)?

– HeatoN





Favoritspelare (utländsk)?

– XeqtR





OC eller Potti the movie?

– Potti the movie p.g.a. att jag aldrig sett OC :)





Favoritbana? Motivera varför.

– De_dust2. Den är väldigt simpel och det är bara tuta o köra





Mus/Musmatta? Motivera varför.

– MS 1.1 SE / Steelpad QcK. Blev förälskad i MS-optiken första gången jag prövade den. 3.0an var lite för stor för mig så det blev 1.1an även om formen inte är den bästa. S&S är för mycket glid för min smak.





Då får jag tacka för intervjun och önska dig lycka till i framtiden! Ordet är ditt!

- Tack! Detsamma!




Tack till Gamers.nu för bilden!

432 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 432 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..