×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Övrigt

Det här är RaidCall

1
RaidCall är en gratis VoIP-programvara som är riktad till gamers. För att exponera sin programvara har RaidCall under senare tiden blivit en av esportens stora sponsorer. Vilka är de egentligen och var kommer pengarna ifrån om produkten nu är helt gratis? Det här är RaidCall.

Sidan 1

Det är många som har höjt på ögonbrynen när RaidCall gång på gång har nämnts som ny sponsor för organisationer och olika sorters turneringar. Bland dessa återfinner vi bland annat Evil Geniuses och Fnatic samt ESL-turneringarna IEM World Championships och ESL RaidCall EMS One. Hur kommer det sig att denna tidigare rätt okända utvecklare av en VoIP-programvara för spelintresserade har kunnat ta ett sådant kraftigt kliv in på esportscenen? Var kommer pengarna ifrån, då programvaran ju faktiskt är helt och hållet gratis? Svaret stavas Kunlun Inc.Den som har tittat lite närmare på RaidCall.com inser snabbt att det saknas information om företaget. Det enda spår som går att finna hittar vi i användaravtalet var ett företag vid namnet Koram Games Limited står som motpart vid godkännande. Försöken att kontakta Koram Games direkt resulterade inte i något alls, annat än ett epostmeddelande som studsade. Den enda kontaktvägen såg alltså ut att vara en utav RaidCalls gmail-adresser som står uppskrivna på deras webbplats. Detta gav också napp. Svaret kom från en utav RaidCalls representanter vid namnet Silvanas Zhang, som verkligen bjöd upp till dans och svarade på de frågor Fragbite levererade.

Kunlun Inc:s logotyp.


En del av Kunlun Inc Group

RaidCall är ett av fyra företag som ingår i en företagsgrupp vid namnet Kunlun Inc Group, de övriga tre är Kunlun Inc, Koram Games Ltd och Brothersoft. Det huvudsakliga affärsområdet för företagetsgruppen är webbläsarspel, var man enligt egen utsago är störst i hemlandet Kina. Kunlun Inc har sitt huvudkontor i den kinesiska huvudstaden Beijing men finns även representerade i en rad andra asiatiska länder likväl som Europa och Nordamerika. Företaget grundades i mars 2008 och deras titlar spelas idag av över 61 miljoner personer världen över. Något som Shaka Yu, Deputy Director vid Kunlun Inc, menar garanterar företaget goda inkomster vilket låter lovande för esportscenen. Det här, menar Shaka Yu, är även anledningen till att Kunlun Inc kan utveckla ett gratisprogram av RaidCalls kaliber.Vill utveckla ett socialt nätverk

Enligt RaidCall själva är produkten i ett tidigt utvecklingsskede, något som de bland annat förklarar den bristande informationen på deras webbplats med. Målet med RaidCall är dock att utveckla ett nytt speciellt socialt nätverk, olikt de redan befintliga så som Facebook och Google+. Något mer om det här berättar man ingenting om. Att tjänsten ska fortsätta vara gratis är man däremot väldigt tydliga med.– RaidCall måste vara gratis och enkelt. Vi hoppas att RaidCall ska hjälpa fler användare att njuta av spelandets behag. Detta är fördelaktigt för såväl spelare och speldistributörer som för RaidCall, säger Shaka Yu i en kommentar.Att målen är högt satta förklaras inte minst genom Shaka Yus stora fascination av Google. Denna har lett till att ett av målen för de anställda inom Kunlun Inc är att utveckla produkter som är perfekta, precis som Yu anser att Googles produkter är. Det här ger även svar på varför man har valt att använda sig av Googles mailplattform Gmail. Det handlar helt enkelt om enkelheten i att ansluta sig till olika typer av plattformar och den enkelhet som tjänsten bjuder på.

RaidCall sponsrar IEM World Championships.


Vill driva på esporten

Webbläsarspel och VoIP-programvara i all ära. Anledningen till varför Fragbite har tittat närmare på RaidCall är trots allt deras satsning på esporten. Som titelsponsorer för turneringar med hundratusentals kronor i prispotten kan man förstås fråga sig varför Kunlun Inc har valt att satsa så hårt på scenen. Enligt dem själva finns det två anledningar.– Esporten har växt väldigt snabbt och vi hoppas på att kunna driva denna industri framåt med hjälp av våra ansträngningar. Vidare är de användare som esportscenen innefattar själva målgruppen för RaidCall.Det är inte bara genom sponsring som man satsar på esporten. Genom själva RaidCall-programvaran gör man också det man kan för att underlätta för både vanliga spelare som esportutövare genom att bland annat implementera ett stöd för Twitch och nu senast göra det möjligt att bättre använda RaidCall medan du befinner dig inne i ett spel.Fortsatt utveckling och börsnotering

Än så länge är Kunlun Inc ett privatägt bolag men en ansökan om börsnotering har lämnats in i Kina, något som skulle kunna inbringa mer kapital till företaget. Detta, kan vi hoppas, kan tänkas innebära än fler sponsoråtaganden från Kunlun Inc och RaidCall i framtiden. Tills dess väntar dock bland annat genomförandet av IEM World Championships och RaidCall EMS One, samt det fortsatta utvecklandet av RaidCalls VoIP-programvara.Huruvida vi även i framtiden kommer att få se namnet RaidCall i samband med topporganisationer och stora internationella turneringar återstår att se men klart är att förutsättningarna finns där.Fotnot: Voice over Internet Protocol (VoIP), eller IP-telefoni som det vanligen kallas i Sverige, är ett sätt att överföra röstsamtal över internet.

9 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 9 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..