×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Island

Riot med efterlängtade nyheten — då spelas Valorant offline

1
Nu går Riot ut med information om att väntan förhoppningsvis snart är över och vi återigen kommer få se lite offline-action då deras Masters-turnering ska spelas i maj. Hoppeligen får vi då se de svenska stjärnorna på plats.
Att pandemin satt käppar i hjulen för esporten vore ingen överdrift. Efter snart ett år av i princip bara online-spel, börjar det här och var dyka upp information om planerade offline-evenemang. I veckan gick Riot ut med att de planerar att det andra skedet av deras esport-satsning i Valorant Champions Tour ska spelas offline. Platsen för det planerade stoppet är Reykjavík, Island. Turneringen spelas mellan den 24 och 30 maj i arenan Laugardalshöll, dock utan publik på grund pandemin. Island är ett av de länder som nationellt lyckats kontrollera den rådande pandemin mest effektivt. Tio lag från runtom världen ska delta i Masters-turneringen.

Det svenska hoppet ligger främst i lag som FunPlus Phoenix och helsvenska Guild Esports. FunPlus Phoenix är redan klara för årets första Masters-turneringen som spelas online och går av stapeln den 12 mars. För den turneringen kämpar Guild Esports ännu i kvalstadiet i förhoppningen att få göra FunPlus Phoenix sällskap i Masters Europe. På spel i Masters Europe står 150 000 dollar. Hur mycket prispotten kommer ligga på då samtliga regioner ska drabba samman i Reykjavík är inte ännu offentliggjort. Mer information om VCT Stage 2 Masters kan hittas här.

Fördelningen av lag mellan regionerna
fördelningen av lag mellan regionerna


Artikelbild: Guild Esports
Bildkälla: playvalorant.com

2021-11-19 15:37
Visst kan svenskar mer än norskar om esport? Vi lät Godsent-proffsen Vanessa "Nessa" Ahlström och Hege "Hedje" Botnen tävla mot varandra i en klassisk frågesport för att få ett definitivt svar.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..