×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ESL

ESL lanserar liga med 1 miljon kronor i prispengar

1
Tyskbaserade ESL (som står bakom bland annat CSCL, ENC och ESL Pro-Series) offentliggjorde nyligen planerna på en ny onlineliga vid namn Core 2 Extreme Masters. Namnet syftar på huvudsponsorn Intels dubbelkärniga processorer.
Förutom en stor sponsor och ett maffigt namn har ligan en dryg miljon svenska kronor i prispengar, eller 110 000 euro, om man endast räknar CS-ligan. ESL tar åtminstone sett till prispengarna ett rejält försprång mot huvudkonkurrenten NGL med ligan NGL One som bara har drygt en fjärdedel så mycket. I ESL:s Core 2 Extreme Masters kommer förutom Counter-strike även WarCraft 3 att spelas, med en prissumma på 50 000 euro.

Ligan har plats för 24 deltagande lag och vilka lag som får delta avgörs via nationella kval. I Tyskland, Österrike, Schweiz, Italien och Grekland agerar ESL Pro-Series-turneringar kval medan det i övriga nationer kommer att arrangeras särskilda kvalturneringar. Antalet platser i ligan som varje nation tilldelas beror på nationens konkurrenskraftighet, vilket med andra ord bör innebära ett par platser till Sverige.

Från ESL Pro-Series i Tyskland kommer den nya ligan att adoptera Friday Night Game-konceptet. Konceptet går ut på att en match spelas på LAN med extra åskådarmöjligheter. Sådana tillställningar är så här långt utlovade i Hamburg, Paris, London och vår kära huvudstad Stockholm. Även slutfinalerna kommer att spelas på LAN, men mer än att de ska äga rum under det första kvartalet av nästa år är inte känt ännu.

Ett öppningskalas är planerat på Games Convention i Leipzig i slutet av augusti, där även finaler i NGL One, ENC och ESL Pro-Series ska spelas. Förutom ytterligare information om ligan och kvalen ska man även bjuda på en första kvalmatch, men det är tills vidare okänt vilket lands kval det gäller och vilka lag som ska spela.

Mer information om ligan finns i ESL:s eget uttalande.

102 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 102 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..