×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

JAEGARN i nytt Chillside-lag med plan-B-spelare

1
Sedan avskedet från mYm är nu JAEGARN tillbaka i en satsande klan, den här gången med lite mindre kända lagkamrater i form av tre spelare från det nystartade svenska plan-B-laget samt pxr. Tillsammans bildar man filmproduktions och -communityt Chillsides CS-lag, som man kallar för Chillside-Gaming.
JAEGARN, van1ty, Raxxe, Nippo, ECLIPZ och pxr.
JAEGARN (team9, mYm)
van1ty (plan-B, ironZion)
raxxe (plan-B)
nippo (plan-B)
pxr
Eclipz (manager)
Laget sponsras – förutom Chillside – även av Internetcafét Playz i Stockholm och välbekanta QPAD. Information om spelarna, sponsorskapet och satsningen finner ni i vår intervju med Eclipz nedan.

Redan ikväll klockan 18.00 spelar laget sin första match i form av en batalj med mYm, som bootcampat hos Playz. För att följa matchen kan man antingen kila ner till Playz eller använda sig av HLTV.

För mYm spelar:

Iskall
Megaton
Solido
Fnazze
Zad
Chillside-Gaming vs. mYm
Tid: 18.00
HLTV: HLTV.org
Banor: Nuke (mYm), Inferno (Chillside-Gaming) och Dust2


Eclipz


Tjena Eclipz! Berätta om hur det gick till när ni satte ihop laget!

Det hela började sent på SSV-Lehnitz-tiden när faken och jag var i farten med laget tillsammans med JAEGARN och pxr. Mycket har hänt sedan dess. Spelare har kommit och gått, problem har uppstått mellan spelarna vilket ledde till att vi var tvungna att separera oss. Så tidigt som förra månaden börja JAEGARN prata med mig och pxr om att sätta ihop något. Så det är där vi står idag, fast med ett helt lag och någon bättre organisation bakom oss.


Ni är sponsrade av Chillside, Playz och QPAD. Hur kom ni i kontakt med företagen och hur ser samarbetena ut?

Först och främst så kan vi förklara att Chillside är ett stort mediabolag idag, vilket vi inte är inblandade i. Vi har ett eget bolag åt laget som heter "Chillside Gaming" vilket i sin tur sammarbetar med Chillside Production AB som det heter idag.

Playz, vilket är ett av Stockholm bästa itcafen, hjälper laget med att kunna bootcampa och träna tillsammans när som helst. Alla våra uppvisningsmatcher och onlinekval/-events kommer att spelas ifrån Playz. Hur vårt samarbete ser ut med QPAD vill jag ännu inte gå in på.

När JAEGARN kom och berättade att han ville sätta ihop ett lag tillsammans med mig så började vi givetivs att brainstorma på eventuella organisationer etc., eller om man i så fall skulle vara ett eget lag. Men efter mycket övervägande och planering så hamnade vi hos Chillside Production AB, eller bara Chillside som alla känner igen dem för :)

I och med att vi startar ett eget bolag så tror jag på bättre chans att kunna utveckla vår svenska gaming idag. Allt idag går in och ut mellan spelare och lag, svårt att kunna bokföra något, svårt att binda sponsorer på ett långsiktigt skede osv.

Fast med ett bolag i ryggsäcken så skall jag försöka göra det lättare för våra spelare idag gällande den ekomomiska biten.


Hur långt tror du att ni kommer att kunna ta er och hur långt satsar ni? Svenska LAN, onlineturneringar, CPL? Har ni något evenemang inplanerat?

För att slippa allt skrytande om sitt lag och andra höga förväntningar så vill jag vänta med att berätta vilka events det blir. Kan lova redan nu att det blir både utländska och svenska events för laget. Så mycket kan jag lova :) Kommer bli en jobbig sommar i alla fall.


Tre av era spelare kommer direkt från svenska plan-B, vet du något om vad som kommer att hända med plan-B och hur era rekryter resonerat kring lagbytet?

Japp det är sant. Vi tog med oss tre spelare ifrån plan-b. JAEGARN, jag, vant1y och raxxe har varit tillsammans förut i lag, vilket redan då fungerade perfekt. Jag vill försöka ge våra semieliter en chans att komma till toppen, bredda våran svenska counter-strike scen. Tycker det är skönare att se nytt blod i lagen än samma spelare hela tiden.

Raxxe, vant1y och Nippo, vilka är de som lämnade plan-b för oss märkte att det inte fungerade i deras lag. Det var en vågad satsning de gjorde, vilket inte fungerade. Så vitt jag vet så har plan-b ett nytt lag på gång och tränar för fullt.


I en intervju på just Chillsides webbsida så nämnde du att du arbetar med en CPL-kommission i USA, kan du berätta mer om vad det är för något?

Det har uppstått många frågor runt just detta angående CPL. Jag kan berätta lite kortfattat angående CPL och mitt samarbete. Vi, eller rättare sagt jag, har alltid velat ha ett svenskt CPL-kval inför CPL Winter/Summer. Ett kval för våra svenska topplag på hemmaplan. Jag har jobbat med detta sedan höst i november tillsammans med DELL och Playz. Hur detta kommer utvecklas är svårt att svara på just nu. Skall även över i sommar till CPL Summer för att bygga vidare på projektet.


Tack för din tid och lycka till med nysatsningen! Är det något som du vill tillägga?

Tack flpee för att du tog din tid för detta. Tycker nog att vi fick med det viktigaste angånende projektet. Hoppas att folket har tålamodet att se hur vårt lag utvecklas. Både jag och våra sponsorer försöker att få detta till ett mer proffessionellt lag med striktare regler runt laget och i deras prestation. Tack så mycket för mig!

371 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 371 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..