×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Major

Virtus.pro sista laget till semifinal i Krakow

2
Det krävdes bara två kartor för att avgöra kvartsfinalen mellan hemmalaget Virtus.pro och North. Polska Virtus.pro vann stort på Cobblestone och kunde sedan sätta punkt för Norths major med hjälp av ett starkt försvarsspel på Nuke.
Hemmalaget Virtus.pro och danska North anslöt till servern då den sista kvartsfinalen för turneringen skulle avgöras. Matchen inleddes på danskarnas kartval, Cobblestone, med North på den anfallande sidan.

Ensidig första karta

Det var, till den polska publikens stora förtjusning, dock polackerna som öppnade matchen bäst då de vann den första pistolrundan. Virtus.pro fick sedan med sig även den följande ecorundan innan North plockade upp runda nummer tre, det sedan de köpt vapen. Resterande del av den första halvan kom dock mest att handla om Virtus.pro och deras fina försvarsspel. Med hemmapublikens fina inramning trillade rundorna in och North fick det svårt med att på allvarligt utmana. Så pass att de som mest lyckades vinna två rundor i rad. När den första halvan avslutats stod det klart att Virtus.pro säkrat en stark 11-4-ledning.

Virtus.pro fortsatte att dryga ut sin ledning i början av den andra halvan. Det polska laget vann en andra raka pistolrunda och säkrade efter det även de två efterföljande ecorundorna. När vapnen kom fram för North var det danska laget på tårna och fick med sig deras två första rundor för halvan. Virtus.pro klev sedan fram och säkrade kartbollen i runda 21. North fortsatte sedan att reducera då de vann ytterligare tre raka rundor, men fler än så blev det inte. Virtus.pro-kaptenen Wiktor "TaZ" Wojtas bidrog stort till att fälla avgörandet då han eliminerade tre stycken North-spelare i det som kom att bli kartans sista runda.


North öppnar starkt

Polackernas fina insats på Cobblestone hade inte någon betydelse då händelserna flyttade över till Nuke. Där var det ett försvarande North som började bäst. Emil "Magisk" Reif och Philip "aizy" Aistrup klev fram för danskarna då de vann fyra raka rundor under inledningen av kartan. Virtus.pro lyckades slutligen bryta igenom danskarnas försvar i runda fem och säkrade därmed lagets första pinne. North svarade i sin tur med att rycka ytterligare genom att vinna runda sex och sju.

Den dåliga starten till trots vaknade Virtus.pro till liv under den andra delen av halvan. Laget utjämnade först till 6-6 genom att vinna fem raka rundor. Lagen följdes sedan åt till 7-7 innan North slutligen kunde vinna halvans sista runda och skaffa sig ett knappt övertag inför sidbytet.

Hemmalaget kvitterade direkt då den andra halvan drog igång genom att vinna pistolrundan. Direkt efteråt kunde polackerna överta ledningen för första gången på Nuke. North lyckades få fram en ny kvittering, men därefter drog Virtus.pro ifrån. Polackerna vann fyra raka rundor sedan bland andra Pawel "byali" Bielinski klivit fram stort, påhejad av publiken i Tauron Arena. North säkrade visserligen lagets tionde runda efter det, men det var egentligen inget tal om vilket lag som var klart bättre. Virtus.pro vann kartan, och matchen, efter att ha radat upp ytterligare tre raka rundvinster.



Klart för semifinaler

I och med att Virtus.pro tagit sig vidare till semifinal är det nu klart hur dessa kommer att spelas. Sedan tidigare är det klart att Astralis ställs mot Fnatic-dödarna i Gambit Esports i den första semifinalen. Därefter vår Immortals en tuff uppgift då de ställs mot Virtus.pro, som alltså har ett enormt stöd från hemmapubliken.

Missade ni hur gårdagens kvartsfinaler slutade, då hittar ni samtliga resultat i vår tittarguide. Ni kan också bläddra igenom sajtens nyhetsarkiv.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..