×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Major

Fnatic utslagna ur PGL Major Krakow — föll i två jämna kartor mot Gambit

2
Det svenska majoräventyret är över. Fnatic förlorade under fredagseftermiddagen sin kvartsfinal mot kazakiska Gambit Esports med 0-2 i kartor.
Drygt en timme försenad på grund av ljudproblem drog kvartsfinalen mellan Fnatic och Gambit Esports igång vid 14-tiden. Matchen tog sin början på Train, med svenskarna på den försvarande sidan.

Sent avgörande på Train

Gambit, genom kazaken Rustem "mou" Telepov, rivstartade på Train då Telepov egenhändigt eliminerade hela Fnatic på pistolrundan. Det kazakiska laget vann även de följande ecorundorna innan Fnatic kunde ta över handlingarna. Svenskarna kom ikapp och gick förbi Gambit och parkerade sig på sex vunna rundor. Gambit kom dock att kvittera och halvan avslutades sedan riktigt jämn, men det var Fnatic som kunde gå till sidbytet med en knapp ledning.

Den andra halvan inleddes likt den första med att Gambit plockade upp de inledande tre rundorna. Fnatic knep sedan runda fyra, beväpnade endast med pistoler. En svensk spelare som klev fram stort då Fnatic försvarade sig var Jesper "JW" Wecksell som var inblandad i både en clutch-runda och en del andra avgörande situationer. Gambit kunde trots allt ta klivet upp på 15 vunna rundor, mot de tolv som Fnatic låg på då, och skaffa sig tre matchbollar. Fnatic sköt sedan upp avgörande till kartans sista ordinarie runda, men väl där kunde Gambit slutligen avgöra. Train, som var kazakernas kartval, gick alltså till Gambit Esports.


Fnatic fortsätter att förlora pistolrundor

Den andra kartan i denna kvartsfinal var Fnatics val, Inferno. Den här gången började Fnatic som det anfallande laget men det var återigen Gambit som öppnade bäst. Det kazakiska laget vann de tre inledande rundorna innan Fnatic slutligen kunde få sin första pinne, det under kartans första vapenrunda. Lagen bytte sedan rundor med varandra innan Gambit gjorde ett ryck upp till en 7-2-ledning. Där och då vaknade svenskarna till liv och kunde, delvis med hjälp av en fortsatt storspelande Wecksell, komma tillbaka. Fem rundor senare var matchen kvitterad och Fnatic lyckades dessutom ta med sig en knapp ledning in i den andra halvan.

Gambit vann, efter sidbytet, lagets fjärde raka pistolrunda och kunde sedan snabbt gå upp till ledning med 10-8. Fnatic vann även den här gången halvans första vapenrunda men gambit kunde sedan sakta men säkert närma sig kartvinsten. Ryske Mikhail "Dosia" Stolyarov klev fram stort för Gambit som slutligen kunde vinna kartan med 16-12, och därmed slå ut Fnatic ur turneringen.



Stormöte väntar

Nu har det blivit dags för den andra kvartsfinalen av tre för denna första slutspelsdag. Det handlar om ett riktigt stormöte då de regerande majormästarna Astralis ställs mot världsettorna SK Gaming. Den matchen börjar så snart som möjligt. Missa inte det.

Vill ni veta mer om hur lagen tog sig till slutspel hittar ni samtliga resultat i vår tittarguide. Ni kan också bläddra igenom sajtens nyhetsarkiv.

7 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 7 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..