×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Major

Astralis utklassar SK på Overpass och säkrar en semifinalplats

0
Det började som en hyfsat jämn drabbning på Cache och slutade med en överkörning. Kvartsfinalen mellan SK Gaming och Astralis blev inte i närheten av så jämn som de flesta hade trott.
Den andra kvartsfinalen var en match som många säkert hade velat se som själva turneringsfinalen. Det handlade om ett giganternas möte då de nuvarande världsettorna SK Gaming drabbade samman med Astralis. SK var först ut med att välja karta och det landade i Cache.

Stark karta från device

Cache var alltså först ut i mötet och Astralis valde att börja som det försvarande laget. Det var just danskarna som tog hem matchens första pistolrunda men SK slog tillbaka direkt genom att vinna den följande ecorundan. Astralis var snabbt uppe på hästen igen då de vann de följande två rundorna. Därefter kunde SK Gaming slå tillbaka, rejält. En spelare som klev fram var Fernando "fer" Alvarenga, som fick med sig nio frags på fyra rundor. Det var fyra rundor som SK Gaming vann. De båda lagen bytte sedan en runda med varandra vilket gav ställningen 6-4 till SK.

Därefter var det Astralis och storstjärnan Nicolai "device" Reedtz tur att rada upp några rundor, närmare bestämt fyra stycken. Därmed säkrade Astralis halvan, men SK kunde se till att det endast skilde en runda mellan lagen då de vann halvans sista runda.

Astralis fick sedan en kanonstart på den andra halvan då de vann hela fem kartor i rad. Reedtz fortsatte spela bra men även andra spelare, som Peter "dupreeh" Rothmann, klev också fram. SK vann sedan runda nummer 21 sedan Epitácio "TACO" de Melo säkrat ett två mot tre-läge för brassarna. Danskarna svarade med att vinna runda 22 innan SK kunde påbörja en upphämtning. Fyra raka rundor hann det bli innan Astralis kunde gå upp på kartboll, och en runda senare var kartan avgjord. Astralis vann med 16-12.


Overpass

Fyra rundor in i den andra kartan, Overpass, var det ett försvarande SK Gaming som låg i ledning med 3-1. Brasilianarna vann de inledande tre rundorna medan Astralis plockade kartans första vapenrunda. SK vann därefter den femte rundan, men sedan kom det mest att handla om Astralis. Tidigare nämnda Reedtz fortsatte att storspela och ledde sitt Astralis till vinst i sex raka rundor. Marcelo "coldzera" David såg sedan till att ge SK en femte runda genom att vinna ett en mot två-läge, i vilket han också desarmerade bomben. SK kunde, trots detta, inte vinna någon fler under halvan som i stället vanns av Astralis med hela 10-5.

Den andra halvan började som den andra slutade, med rundvinster för Astralis. De regerande majormästarna stängde fullständigt ner de båda bombplatserna och rusade upp till 15-5. Hela tio matchrundor för Astralis med andra ord. De behövde dock inte fler än nio. SK Gaming vann runda 21 men sedan kunde Astralis, med en avgörande eliminering från Markus "Kjaerbye" Kjærbye, ta hem matchen.



BIG mot Immortals väntar

Nu återstår endast en match av denna första slutspelsdag i Tauron Arena. Det är den mellan de båda nya "Legends"-lagen BIG och Immortals. Missa inte det.

Har ni missat något resultat från tidigare i turneringen? Ingen fara, ni hittar allt ni behöver veta i vår tittarguide eller i vårt nyhetsarkiv.

6 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 6 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..