×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Major

Immortals skickar hem BIG — går vidare till semifinal

1
När dagens sista match på Tauron Arena skulle invigas var det inga mindre än de två nyligen krönta “Legends”-lagen, BIG och Immortals som skulle drabbas samman. Matchen såg på förhand ut att bli jämn då Immortals släppte igenom Inferno på veton.

Cobblestone gick inte som förväntat

Tyskarna i BIG började starkt som anfallare på Cobblestone. Genom att uppvisa goda individuella prestationer på pistolrundan hade Immortals svårt att omvandla de tidiga rundorna, vilket säkrade tyskarnas tidiga 3-1 ledning.

Utan något större kontroll över kartan hade tyskarna ingenting att falla tillbaka på. Immortals kunde därför utnyttja sig av informationen som var given för att kunna avkoda BIG’s anfall utan större problem och därmed säkerställa en rejäl ledning. Immortals kunde sedan enkelt knyta ihop första halvan med tolv rundor i bagaget.

BIG hade endast tre rundor på tavlan när de stod sig inför en rejäl uppförsbacke kommandes in till andra halvleken. Med detsamma momentum som Immortals tidigare haft kunde BIG dock omvandla en hel del rundor för att jämna upp matchen vid 12-12. Tyskarnas momentum slutade dock inte efter 12-12 utan fortsatte hela vägen mot mål, endast för att bli abrupt stoppade på mållinjen av Immortals som krävde övertid för att kunna avgöra karta nummer ett.

Nikola 'LEGIJA' Ninić avslutade första kartan med 35-23; 92.8 ADR
Nikola 'LEGIJA' Ninić avslutade första kartan med 35-23; 92.8 ADR

Väl inne på övertiden var det terroristerna som plockade flest rundor. Immortals som började på den nämnda sidan stod fast med två rundor innan de gick över till den försvarande sidan. BIG, som i första halvan haft en god start, hittade tillbaka till prestationerna som visats i början av kartan för att säkra de slutliga tre rundorna av övertiden, och därmed stänga ute Immortals med 19-17.

Vinst på varandras kartval

När Inferno laddades upp på skärmarna såg tyskarna i BIG ut att präglas av en stor glädje då de förväntade sig en ytterligare kartseger i deras favör.

Redan efter pistolrundan ändrades ansiktena på tyska spelarna då Immortals snabbt stack hål på det tyska anfallet som tidigare visat sig vara starkt på Inferno. Sju rundor i rad, varav tre vapenrundor, gick i brasilianarnas favör när Vito 'kNgV-' Giuseppe ytterligare en gång uppvisade god skicklighet under första halvleken, denna gången tillsammans med Lucas ”steel” Lopes.

Fortsättningsvis på första halvan kunde Immortals bjuda på koordinerade retakes under pressade situationer för att sätta Johannes "tabseN" Wodarz på 1 frag och avsluta halvan med 13-2.
Immortals rullade vidare på samma momentum men möttes av ett haltande BIG som gjorde allt i deras förmån för att ta sig tillbaka.

Efter ett tappert hopp av BIG skrapades sju rundor ihop för den tyska sidan innan Immortals till sist kunde stänga ute motståndarsidan från deras egna kartval med 16-7.

En tredje karta för att separera lagen

Den avgörande kartan var lämnad åt ingen mindre än Train. Immortals började som försvarare och kunde använda sitt tidigare driv för att säkra de första tre rundorna samtidigt som Fatih 'gob b' Dayik gjorde i ordning strategiska lösningar åt den tyska sidan.

När BIG lyckades jämna ut spelet vid 3-3 började rundorna flyga iväg. Två rundor till försvararna följt av tre rundor till anfallarna bäddade för en sista ekonomisk återställning på terroristernas sida som säkrade Immortals åtta rundor totalt innan sidbytet.

En fortsättning på föregående rundor gav BIG den större fördelen då tyskarna satte sig själva i förarsätet strax efter förlusten av pistolrundan. En stekhet Wodarz sågs revanschera sina kamrater då han kastade hem Immortals med sex frags på två rundor. Med annorlunda variationer än på Inferno säkrade BIG ytterligare rundor och möjliggjorde återuppbygge av det försvar som tyskarna tidigare varit kända för.

Sista växeln visades av Immortals när de dikterade tempot på spelet för att kunna utsmarta tyskarna och säkra tre rundor för att jämna ut spelet ännu en gång.
Tempot som Immortals höll igenom de sista rundorna visade sig vara för svåra för BIG att hålla emot när de förlorade de sista två rundor och därmed avslutade matchen med 16-14.


Har ni missat något resultat från tidigare i turneringen? Ingen fara, ni hittar allt ni behöver veta i vår tittarguide eller i vårt nyhetsarkiv.

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..