×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Polen

Cloud9, Immortals, Vega Squadron, Tengri klara för majorkvalet efter helgens minorturneringar

1
Helgens minorturneringar har fått sitt avgörande. Förhandsfavoriterna Cloud9 och Immortals tog sig vidare till majorkvalet tillsammans med bland andra NiP-dödarna, Vega Squadron.
Både Immortals och Cloud9 visade sig vara i riktigt god form då de i helgen lade vantarna på de två biljetter till majorkvalet som reserverats för de amerikanska kontinenterna. Lagen tog sig obesegrade igenom gruppspelet och vann därmed sin respektive grupp. Därefter vann de båda lagen sina första matcher i slutspelet med 2-0, vilket innebar att de kom att ställas mot varandra i Upper Bracket-finalen. Väl där var det Immortals som kunde ta hem seger ned 2-0 (16-8, 16-9) och blev med det första laget att säkra en kvalbiljett under helgen.

Det kom dock att bli ett returmöte mellan de båda lagen efter att Cloud9 besegrat Counter Logic Gaming med 2-0 i Lower Bracket-finalen, vilket gav även dem en biljett till kvalet. I slutändan var det även just Cloud9 som tog hem minorturneringen som spelades i kaliforniska Santa Ana. Det amerikanska laget vann returmötet med Immortals med 2-1 och säkrade därmed förstapriset om 30 000 dollar.

Minorfinal— Nord- och Sydamerika

Brasilien Immortals vs. USA Cloud9
Immortals: boltz, HEN1, kNg, LUCAS1, steel
Cloud9: autimatic, n0thing, shroud, Skadoodle, Stewie2k

Grupp A dominanta i öst

Den östeuropeiska minorturneringen, som även den avgjordes under den gångna helgen, skulle visa sig handla om en enda grupp. Visserligen tog sig både Quantom Bellator Fire och pro100 vidare frånn grupp B till turneringens slutspel, men där gjorde de inte särskilt mycket till intryck. I stället var det Vega Squadron och Tengri, de två lag som gick vinnande ur grupp A, som stod för fiolerna. Lagen möttes i Upper Bracket-finalen och trots att Vega Squadron vann inledande cache på övertid (19-16) fick vi se Tengri slå tillbaka genom att vinna de följande två kartorna (16-13, 16-5). Kazakiska Tengri blev därmed först ut att säkra en plats i det kommande majorkvalet.

Minorfinal — CIS-regionen

Kazakstan Tengri vs. Ryssland Vega Squadron
Tengri: fitch, pachanga, Ramz1k, SNk, sonic
Vega: chopper, hutji, jR, Keshandr, mir

Vega Squadron skulle även de lägga vantarna på en kvalbiljett, detta sedan de besegrat pro100 med 2-1 i turneringens Lower Bracket-final. Det innebar ett nytt möte mellan dem och Tengri i turneringsfinalen. Den här gången var det dock Vega Squadron gick segrande ur konfrontationen mellan de båda lagen, vilket innebar att de förärades med det fina förstapriset som även här var 30 000 dollar. Vega Squadron är med andra ord klara för sitt andra raka majorkvalet. Senast det begav sig, inför majorturneringen i Atlanta, skapade laget stora rubriker då de spelade till sig titeln "NiP-dödarna". Vega slog nämligen ut det svenska stjärnlaget ur kvalet och satte med det definitivt slut för NiP:s oavbrutna majordeltagande.

Lag klara för majorkvalet

Sverige Godsent (Atlanta Major)
Frankrike G2 Esports (Atlanta Major)
USA OpTic Gaming (Atlanta Major)
Europa mousesports (Atlanta Major)
USA Team Liquid (Atlanta Major)
Europa HellRaisers (Atlanta Major)
Ukraina FlipSid3 Tactics (Atlanta Major)

Australien Renegades (Asiatisk minor)
Kina TyLoo (Asiatisk minor)
USA Cloud9 (Nord- och Sydamerikansk minor)
Brasilien Immortals (Nord- och Sydamerikansk minor)
Ryssland Vega Squadron (CIS-minor)
Kazakstan Tengri (CIS-minor)

Fnatic Academy i den sista minorturneringen

Nu återstår endast en minorturnering, den europeiska, innan det har blivit dags för 16 stycken lag att göra upp om åtta platser till majorturneringen i polska Krakow. Turneringen drar igång på torsdag, i den rumänska huvudstaden Bukarest, med Fnatic Academy som ensamma svenska representanter. Där finns även lag som EnVyUs, BIG och Team Dignitas, så glöm inte att följa avgörandet under den kommande helgen.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..