×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Något gick fel.
Logga in med Facebook
  • Facebook
  • Google

Nyhet

Ditt önskade användarnamn, minst 2 och högst 30 tecken
Minst sju (7) tecken
Upprepa ditt lösenord
Du behöver komma åt epostadressen för att bekräfta din registrering
Upprepa din epostadress
Genom att kryssa i rutan accepterar du Fragbites användaravtal samt Fragbites Regler och förbinder dig att följa dessa samt hålla dig uppdaterad om evenutella förändringar.
Laddar hyperadvancerade autentiseringsmekanismer...
Kommer inom en inte allt för snar framtid.
Kommer förhoppningsvis innan du vet ordet av.
hjälp mig
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.
Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tournaments open for registration

Counter-StrikeCSEleague

NiP missar majorturneringen efter storförlust mot Vega Squadron

1
Det blir inte något tredje svenskt lag i den kommande majorturneringen, detta står klart sedan NiP Gaming stått för en rejäl flopp mot ryska Vega Squadron som därmed slår ut svenskarna ur kvalet.
Lagen möttes på den historiskt sett starka NiP-kartan Cache, med svenskarna börjande på den försvarande sidan. Ryssarna visade dock ingen som helst nåd då de fullkomligt körde över NiP under den första halvan. Resultatet i halvtid skrevs till imponerande 13-2 till Vega Squadron.

Svenskarna var sedan piskade att vinna matchens andra pistolrunda, men efter att ha tappat flera spelare på kort tid lyckades NiP inte försvarade den apterade bomben och där avgjordes egentligen matchen. Vega Squadron kunde sedan vinna de två följande rundorna och fullborda krossen då resultatet skrevs till 16-2.

Sverige NiP vs. Ryssland Vega

Förlusten innebär alltså att Ninjas in Pyjamas för första gången missar en majorturnering. Så sent som i somras, under ESL One Cologne, förlorade de för första gången sin Legends-status efter att ha blivit utslagna redan i gruppspelet.

Tungt facit med pyth

Extra anmärkningsvärt blir det om vi tittar på NiP-spelaren Jacob "pyth" Mourujärvis resultat så här långt. 23-åringen missade vårens majorturnering i Columbus, vilket tvingade NiP att spela med coachen Björn "threat" Pyth i hans ställe. Trots detta lyckades de ta sig till slutspel den gången. I somras, med Mourujärvi tillbaka i laget, åkte de som tidigare nämnt ut i gruppspelet och nu, ett knappt halvår senare, står det klart att de inte lyckas ta sig vidare från veckans kvalturnering. En klart missberäkning för det svenska stjärnlaget som vann IEM-turneringen i Oakland för en dryg månad sedan.

För Vega Squadron innebär vinsten att hoppet om en majorbiljett fortfarande lever. Innan de får chansen att lägga vantarna på biljetten ska det dock spelas ytterligare två matcher av omgång fyra, här närmast mellan Counter Logic Gaming och Cloud9.

Ni hittar allt om kvalet - så som schema, resultat och stream - i vår tittarguide

80 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 80 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..