×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

USA

SK Gaming säkrar cs_summit-titeln — första turneringsvinsten på nio månader

1
Det brasilianska stjärnlaget SK Gaming säkrade under natten mot måndagen lagets första titel sedan ESL One Cologne i fjol. SK vann finalen av cs_summit mot Gambit Esports med 3-1.
Turneringsarrangören Beyond The Summits första CS:GO-tävling är över. Inför nattens final hade SK Gaming, som gått obesegrade genom det övre slutspelsträdet, med sig ett 1-0-överläge mot finalmotståndarna Gambit Esports. Detta betydde att SK endast behövde vinna två av matchens maximalt fyra kartor för att säkra titeln. Samtidigt innebar detta att Gambit skulle behöva ta hem hela tre kartor för att ta revansch på SK sedan de förlorat mot laget häromdagen.

Finalen inleddes på Inferno, med SK Gaming som det försvarande laget. Den brasilianska femman lyckades säkra en knapp 8-7-ledning i halvtid men efter sidbytet lyckades de inte alls med sitt anfallsspel. I stället fick vi se Gambit stå för ett bra försvarsspel och vinna nio av elva spelade rundor under halvan, vilket resulterade i seger med 16-10 på kartan för det kazakiska laget.

Gambit överkörda på Cache

Det fina försvarrspelet var dock som bortblåst då finalen fortsatte på Cache. I stället bjöds tittarna på en ordentlig uppvisning av SK som rusade upp till en 13-2-ledning under den första halvan. Efter sidbytet vann de tre raka rundor och återtog därmed kommandot i finalen, det efter förkrossande 16-2 på kartan.

Den tredje kartan att spelas under finalen var Train. SK började för andra gången i matchen som det försvarande laget och den här gången lyckades de snäppet bättre än på Inferno. Brassarna hade ett tre rundors övertag på Gambit inför sidbytet. Det kom sedan att bli rätt spännande och det slutliga avgörandet dröjde ända fram till runda 29. Då fastställde SK kartresultatet till 16-13 och med det var titeln säkrat.

Brasilien SK vs. Kazakstan Gambit
SK: FalleN, coldzera, fer, TACO, felps
Gambit: mou, AdreN, Zeus, Dosia, H0bbit

Turnerinssegern är SK Gamings första sedan laget vann sin andra raka majortitel under ESL One Cologne i fjol. Nio månader har hunnit passera sedan dess och även om det har rådit en brist på titlar för 2016 års bästa CS:GO-lag har de allt jämnt funnits med i toppen, i turnering efter turnering.

Slutplaceringar och prisfördelning

1. Brasilien SK Gaming — 63 750 dollar (cirka 564 500 kronor)
2. Kazakstan Gambit Esports — 33 750 dollar (cirka 298 800 kronor)
3. USA OpTic Gaming — 19 500 dollar (cirka 172 700 kronor)
4. USA Cloud9 — 15 000 dollar (cirka 132 800 kronor)
5-6. USA Team Liquid — 5 250 dollar (cirka 46 500 kronor)
5-6. Sverige NiP Gaming — 5 250 dollar (cirka 46 500 kronor)
7-8. Frankrike Team EnVyUs — 3 750 dollar (cirka 33 200 kronor)
7-8. Sverige Godsent — 3 750 dollar (cirka 33 200 kronor)

10 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 10 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..