×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

The International

EHOME och Digital Chaos dominerar grupp B

3
Wild Card-laget EHOME och uppstickarna i Digital Chaos tar kommandot över grupp B i The Internationals gruppspel, med statistik långt bättre än förhandsfavoriterna Team Liquid och Newbee.
The Internationals gruppspel börjar röra sig mot sitt slut och under natten fick grupp B slutligen komma ikapp grupp A vad gäller antalet spelade omgångar. Med bara två omgångar kvar är det två lag som har ryckt i toppen och för det ena är ledningen så pass stor att de redan nu kan vara säkra på att de kommer att spela i slutspelets upper bracket.

EHOME, Wild Card-laget från Kina, är gårdagens stora vinnare då de vann samtliga sex matcher de spelade. Efter 2-0-segrar mot både Team Secret, MVP Phoenix och Newbee har de nu 9-1 i matchstatistik vilket innebär att inget av lagen under skiljestrecket har möjlighet att nå dem. Förstaplatsen i gruppen är dock inte på något sätt säkrad då Digital Chaos bara ligger en poäng efter med 8-2 i matchstatistik. Digital Chaos har sannerligen visat framfötterna såhär långt och under gårdagen besegrade de både Secret och Newbee med 2-0 och tappade endast poäng mot Vici Gaming Reborn.

De sistnämnda hade en tuff inledning på gruppspelet och har på grund av visumproblem varit tvungna att använda sig av deras coach som standin. Nu tycks de dock ha börjat hitta rätt med deras spel och under natten plockade de fyra viktiga poäng, delvis tack vare en något oväntad 2-0-seger mot Team Liquid.

Just Liquid har inlett The International på ett mindre dominant sätt än väntat, vilket även kan sägas om Newbee. Bägge lagen ligger nu på 5-5 i matchstatistik och ligger förvisso ovanför skiljestrecket men de kan inte känna sig säkra på att stanna kvar där med tanke på att både VG Reborn och MVP Phoenix flåsar dem i nacken. Något som verkar ha överraskat många är faktumet att det går så pass dåligt för Team Secret och efter sex raka förluster ligger de nu näst sist, med bara Fnatic bakom sig.

Resultat Grupp B

Kina EHOME (9-1)
Europa Digital Chaos (8-2)
Kina Newbee (5-5)
Europa Team Liquid (5-5)


Korea MVP Phoenix (4-6)
Kina Vici Gaming Reborn (4-6)
Världen Team Secret (3-7)
Malaysia Fnatic (2-8)

Digital Chaos kan känna sig tämligen säkra på att spela i turneringens upper bracket nästa vecka och EHOME är som sagt redan så långt före att de ej längre kan halka ner under strecket. Under fredagen kommer det dock att avgöras vilka fyra lag det verkligen blir som kniper upper bracket-platserna i grupp B och kring strecket är det riktigt jämnt.

Innan det blir dags för grupp B att avgöras ska dock Alliance och de andra lagen i grupp A spela klart deras två sista omgångar. Grupp A är överlag mer jämn än grupp B och det finns många sätt på vilket detta gruppspelsdrama kan sluta. Sändningarna startar klockan 18:00 och strax därpå drabbar Alliance samman med Escape Gaming i en match där svenskarna mer eller mindre måste ta poäng för att ha en chans att lägga beslag på en upper bracket-plats.

I vår tittarguide finner du allt från officiella streams på både svenska och engelska till ett fullständigt spelschema som ständigt uppdateras med aktuella resultat.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..