×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

The International

Detta har hänt i de övriga regionernas The International-kval

1
Under tiden som dramatiken tilltar i det europeiska The International-kvalet utspelar sig liknande scener i USA, Kina och Sydostasien. Här är en kortare uppdatering om vad som har skett i de övriga regionerna.
Samtidigt som dessa europeiska kval utspelar sig pågår motsvarande kval i de övriga tre regionerna. Team Secret var ju de som säkrade förstaplatsen i det inledande ligaspelet här i Europa, vilket innebär att de går direkt vidare till The International, utan att behöva spela i detta nu pågående slutspel. Vi har fokuserat på just de europeiska kvalen men här följer en liten uppdatering om vad som har hänt i de övriga regionerna.

Evil Geniuses är tillbaka

I USA har Evil Geniuses lyckats stå för en bedrift liknande den Team Secret stod för här i Europa. Med Ludwig "zai" Wåhlberg och Saahil "UNiVeRsE" Arora tillbaka i laguppställning ser de återigen ut som ett mästarlag och de tog skalp på skalp i det amerikanska ligaspelet. De regerande The International-mästarna slutade på en delad förstaplats tillsammans med compLexity och för att skilja de bägge lagen åt krävdes således en skiljematch.

Evil Geniuses visade sig vara bäst när det gällde som mest och de är därmed redo att försvara deras titel i Seattle senare i sommar. compLexity får istället rikta in sig på det amerikanska slutspelet som startar nu ikväll. Om allt går som det ska kommer det dock att stå mellan dem och Digital Chaos i slutändan vilket skulle innebära att båda tar sig till Seattle, det ena laget direkt till gruppspelet och det andra som wild card.

Efter sin tid i Team Secret tog zai ett års uppehåll för att slutföra sina studier. Nu är han tillbaka i Evil Geniuses.


Både Team Secret och Evil Geniuses fick många att höja på ögonbrynen då de efter katastrofresultat i Manila-majorn valde att bryta mot Valves transferregler genom att byta spelare med varandra. Det visade sig till slut att detta var ett bra beslut för bägge lagen då de båda två lyckades ta sig genom de öppna kvalen för att slutligen vinna sina respektive regionkval.

Fnatic snuvade på direktavancemanget

I de sydostasiatiska kvalen gick det föga förvånande bra för Fnatic men det var ändå två filippinska lag som slutade på samma poäng som de, nämligen TnC Gaming och Execration. TnC lyckades sedan besegra både Fnatic och Execration i de skiljematcher som följde och detta innebär att det var de som knep den första sydostasiatiska biljetten till Seattle.

Fnatic får istället kämpa sig igenom slutspelet i hopp om att säkra deras biljett och för närvarande befinner de sig i samma situation som Alliance. De är helt enkelt klara för spel i morgondagens upper bracket-final men både Execration och WG.Unity är kvar i tävlingen och Fnatic har inte råd att underskatta något av dessa lag.

Jämnt även i Kina

Även i de kinesiska kvalen krävdes det skiljematcher för att en vinnare skulle kunna koras och att detta fenomen inträffade i samtliga fyra regionkval vittnar bara om hur pass jämnt det är i Dota 2-scenens toppskikt nuförtiden.

I det här fallet stod det i slutändan mellan EHOME och Wings Gaming och det var de sistnämnda som gick vinnande ur den duellen. EHOME får därför ladda om inför det kinesiska slutspelet där Vici Gaming, Vici Gaming Reborn och Invictus Gaming står för motståndet.

Lagen som har kvalat in såhär långt

Världen Team Secret
EternaLEnVy, Arteezy, BuLba, Puppey, pieliedie

USA Evil Geniuses
Fear, SumaiL, UNiVeRsE, zai, ppd

Filippinerna TnC Gaming
Raven, Kuku, Sam_H, eyyou, DeMoN

Kina Wings Gaming
Shadow, bLink, Faith_bian, iceice, Innocence

Det amerikanska slutspelet har precis startat och matcherna finns tillgängliga för allmän beskådan i de streams som finns inbäddade i vår tittarguide så använd gärna dessa för att följa bland andra våra tre Dota-svenskar i compLexity. Vårt huvudfokus kommer fortsatt att ligga på det europeiska kvalet men när röken har lagt sig följer vi naturligtvis upp med ett uppsamlingsheat vad gäller dessa övriga regioner.

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..