×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

The International

Team Secret klara för The International och Alliance överlever kvalrysare

1
Team Secret kniper förstaplatsen i det europeiska The International-kvalet och är klara för spel i Seattle i augusti. För Alliance, Escape Gaming, Fantastic Five och Ad Finem fortsätter kvalet i morgon då det har blivit dags för slutspel.
Den första fasen i det europeiska The International-kvalet är slutligen över och det var så pass jämnt att det krävdes skiljematcher för att en vinnare skulle kunna koras. Både Team Secret, Fantastic Five och Escape Gaming (före detta No Diggity!) slutade på sex vinster och tre förluster. Detta innebar att dessa tre lag fick spela ytterligare matcher mot varandra för att avgöra vilka som i slutändan skulle få den första av de The International-biljetter som finns att hämta i det europeiska kvalet.

I slutändan var det dock Team Secret som visade sig vara vassast. I skiljematcherna besegrade de både Escape Gaming och Fantastic Five och de är således klara för spel i The International 2016. För Escape Gaming och Fantastic Five räckte det inte hela vägen in i kaklet men de får en ny chans i slutspelet som startar i morgon.

Alliance tar sig vidare till slutspel med blotta förskräckelsen

Alliance fick en tuff inledning på detta kval då de förlorade båda deras inledande matcher mot Fantastic Five och Team Secret. Därefter verkade det dock som att de vaknade till liv och de började klättra i listan, detta efter att ha besegrat Escape Gaming, Virtus.pro och Flipsid3 Tactics.

De inledde sedan söndagen med en tämligen dominant seger mot Vega Squadron och nu låg de helt plötsligt på en delad förstaplats. Därefter hände dock något och det som ett tag såg riktigt lovande ut visade sig istället bli en riktig rysare. Svenskarna åkte på två riktigt tunga förluster mot Team Empire och Ad Finem. Alliance befann sig nu i en situation där de var tvungna att vinna deras sista match mot Power Rangers samtidigt som Virtus.pro och Team Empire var tvungna att förlora minst en av deras två återstående matcher för att Alliance skulle få chansen att spela skiljematcher om femteplatsen.

Alliance var riktigt illa ute ett tag men skam den som ger sig...


Alliance tvålade till Power Rangers rejält, i en match som inte ens varade i 20 minuter, och sedan hände det som tusentals Alliance-fans satt och hoppades på. Team Empire förlorade en av deras matcher och Virtus.pro förlorade inte bara den ena utan bägge deras matcher. Detta innebar att Alliance slutade på en delad fjärde-/femteplats med Ad Finem och de slipper således spela skiljematcher.

Ligans slutresultat

Världen Team Secret (6-3) +2


Europa Escape Gaming (6-3) +1
Ryssland Fantastic Five (6-3)
Grekland Ad Finem (5-4)
Sverige Alliance (5-4)


Ryssland Virtus.Pro (4-5)
Ukraina Vega Squadron (4-5)
Ryssland Team Empire (4-5)
CIS Power Rangers (3-6)
Ryssland Flipsid3 Tactics (2-7)

I morgon sätter kvalets slutspel igång

Team Secret är redan klara för spel i The International 2016 men för de fyra lag som slutade på plats 2-5 väntar nu ett slutspel där det ska avgöras vilka som kniper den sista biljetten till Valves jätteturneringen. Vinnaren av detta slutspel går direkt vidare till The International 2016 men det lag som slutar tvåa får åka till Seattle som ett av fyra "wild cards".

I morgon avverkas den första hälften av slutspelet och först på dagordningen står de bägge semifinalerna. I den första ska Alliance drabba samman med Escape Gaming och den andra kommer att stå mellan Ad Finem och Fantastic Five.

I vår tittarguide finner ni allt från officiella streams till ett komplett spelschema med uppdaterade matchresultat.

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..