×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Golden lovordar Godsents nyförvärv: "Potential att bli Sveriges bästa"

1
Godsent-ledaren Maikil "Golden" Selim berättar för Fragbite om lagets höstsatsning.
Efter ett par månader utan en komplett femma presenterade Godsent häromveckan vilka fem spelare som kommer att representera organisationen under höstsäsongen. I en intervju med Fragbite berättar lagets förre coach och numera spelare Maikil "Golden" Selim om förhoppningen inför höstens säsong.

Efter en period utan en komplett femma har ni nu presenterat två nyförvärv i de före detta Prospects-spelarna Johan "Hype" Engblom och Jonatan "bobeksde" Persson. Kan du berätta lite om varför ni landade i just dessa två spelare?
"Hype har potentialen att bli Sveriges bästa kommande AWP:are så det var en självklarhet för oss att välja honom. bobeksde var en spelare som vi började kolla på mer noggrant senare. Hans tidigare lagkamrater berättade att han under de tre sista månaderna i Prospects uppvisade den snabbaste utvecklingen av samtliga lagmedlemmar. Jag är väldigt glad över att vi lyckades få dem till vårt lag."

Kan du berätta lite om hur processen sett ut när ni letat nya spelare? Har flera spelare varit aktuella?
"Under processen att bilda denna roster fokuserade vi på att skapa förutsättningar för en bra kemi och laganda i laget. Vi anser att detta är en viktig del i ett stabilt och utvecklande lag, speciellt inför CS2 där alla kommer att möta nya utmaningar. Vi har därför i urvalsprocessen låtit kandidaterna genomgå intervjuer med vår mentala coach och andra delar av organisationen där vi fokuserat just på dessa delar."

"Under processen var det en hel del föreslagna namn och vi har funderat mycket över vilken väg vi skulle ta. Vi blev dock väldigt nöjda med lagbildningen. Jag ser positivt och är hoppfull inför framtiden med att ha med dessa unga spelare i vårt lag."

En annan nyhet i laguppställningen är att du byter roll från coach till spelare, något som överraskade många. Kan du berätta lite om tankarna kring det beslutet? Vilken roll kommer du att ha i laget?
"Jag tog coachrollen tidigare i år eftersom jag ville bidra till den svenska scenen istället för att spela internationellt. Det har varit ett av mina mål att kämpa för att bevara den svenska scenen och förmedla den kunskap och erfarenhet som jag har."

"När nyheten om CS2 kom ut kände jag ändå att jag hade mer att ge på serven som spelare. Detta speciellt med tanke på att CS2 kommer som en nyhet för samtliga spelare och att det blir nytt för alla. Jag hoppas på att komma ikapp och prestera utifrån mina förväntningar på mig själv som en lurker och secondary caller."

Förutom ändringarna i femman plockas Kevin "kevve" Bohlin, som du jobbat en del med tidigare, också in som coach i laget. Kan du berätta vad han tillför som coach?
"Kevve och jag har känt varandra sedan jag började spela CS:GO. Vi har gått igenom olika stadier av spelet tillsammans och vi har suttit timmar såväl innan som efter vi blev professionella och filosoferat CS sent in på nätterna. Enligt mig är Kevves främsta styrkor hans förmåga att analysera, hitta plays och moves och framför allt har han insikter om hur det är att vara en spelare, då han själv har varit en."

"Hans bakgrund som spelare gör det enklare för honom att kommunicera och ge konstruktiv kritik till spelarna. Detta är förmågor som HeatoN, ledningen och jag värdesätter högt för en coach."

Artikelbild: Pressbild/Godsent
Videokälla: ESL/Twitch

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..