×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Major

Gambit till majorfinal för första gången — besegrade Astralis med 2-1

1
Vi kommer att få se Kazakstan representeras i en majorfinal för första gången. Det står klart sedan Gambit Esports besegrat Astralis med 2-1 i kartor under lördagsaftonen.
Gambit stod för en riktigt stark öppning då semifinalen drog igång på Overpass. Det kazakiska laget började på den försvarande sidan och rusade upp till en 6-0-ledning. Rustem "mou" Telepov, som var en av lagets bästa spelare i gårdagens kvartsfinal mot Fnatic, öppnade även den här matchen riktigt bra, och bättre skulle det bli.

Gambit heta på Astralis kartval

Astralis lyckades till slut komma in i matchen då de vann runda nummer sju, efter en lyckad detonation av bomben. Därefter gick rundorna lite fram och tillbaka, vilket ledde till ett halvtidsresultat på 10-5 till Gambit. Extra anmärkningsvärt var att tidigare nämnda Telepov hade fått med sig hela 22 elimineringar, samtidigt hade han bara dött fem gånger på hela den första halvan.

Den andra halvan började med att Astralis kunde minska gapet något upp mot Gambit. Danskarna vann matchens andra pistolrunda och kunde följa upp det med att säkra ecorundan efter det. Gambit kunde sedan, tack vare en apterad bomb under pistolrundan, köpa vapen redan i den tredje rundan. Vunnen runda och Gambit rusar sedan fram mot kartsegern. Östeuropéerna säkrar kartbollen genom att vinna runda 22, vilket innebar att de hade hela åtta rundor på sig att få till ett avgörande. Astralis lyckades fördröja det hela något genom att vinna tre raka rundor, men så i runda 26 satte Telepov det avgörande skottet och fastställde resultatet till 16-10.

Astralis fick en tuff start på matchen då de förlorade det egna kartvalet.
Astralis fick en tuff start på matchen då de förlorade det egna kartvalet.


Astralis tar revansch

Efter en kortare paus flyttades händelserna över till Gambits kartval, Inferno. Astralis valde att börja på den anfallande sidan och vann kartans första pistolrunda. Gambit svarade sedan med att plocka den första ecorundan, inte minst tack vare tre stycken kills från Telepovs CZ75. Lagen följdes sedan upp till 2-2, sen skruvade Astralis upp tempot en aning.

Det blev totalt fem raka rundor för danskarna som därmed ställde sig på en 7-2-ledning. De kvarvarande sex rundorna delades sedan lika mellan de båda lagen, vilket innebar att Astralis gick över till den försvarande sidan med en rätt så rejäl ledning. Anmärkningsvärt i Astralis var att samtliga spelare fått sig över 10 frags, förutom Markus "Kjaerbye" Kjærbye som hade en rätt tuff första halva med sina 6-11 i stats.

Gambit fick en bra start på den andra halvan då de vann pistolrundan efter ett lyckat en mot en-avgörande från Abay "HObbit" Khasenov. De kunde sedan fortsätta minska avståndet upp till Astralis genom att vinna båda ecorundorna. När väl vapnen kommit i spel för Astralis klev Andreas "Xyp9x" Højsleth fram och eliminerade fyra Gambit-spelare, vilket innebar vunnen runda för danskarna. Därefter blev det en enda lång raksträcka för Astralis som vann runda efter runda, vilket slutligen gav dem kartsegern med siffrorna 16-8.

Spännande avslutning

Det kom alltså att krävas en tredje karta för att skilja Gambit och Astralis åt. Kartan i fråga var Train och Gambit började på den försvarande sidan. Det var en uppgift som de, åtminstone under de första nio rundorna, skötte riktigt bra. Laget öppnade med att vinna kartans första pistolrunda samt de efterföljande ecorundorna. Astralis lyckades sedan vinna den första vapenrundan, med stor hjälp av tre stycken elimineringar från Peter "dupreeh" Rothmann. Gambit kunde efter det omgruppera sitt försvar, vilket gav dem ytterligare fem rundvinster.

Trots denna övertygande start från Gambit slutade den första halvan 9-6 till det kazakiska laget. Astralis vann nämligen fem av de sex kvarvarande rundorna och gav med det sig själva en chansen att kvittera redan i inledningen av den andra halvan. Någon tidig kvittering blev det dock inte tal om. I stället fick vi se Gambit vinna ännu en pistolrunda, lagets fjärde i matchen. Därefter blev det ytterligare tre rundvinster för Gambit som klev upp på en 12-7-ledning.

Gambit behövde bara fyra rundor för att avgöra matchen, men under de kommande sju rundorna lyckades kazakerna endast vinna en. Det innebar att Astralis hämtat upp så pass att endast en runda skilde lagen åt. Tidigare nämnda Rothmann fortsatte att spela en stor roll i Astralis rundvinster, samtidigt som Kjærbye åter hade det tufft då han låg sist av alla spelare på servern rent statistiskt. Gambit tog i det här läget lagets första timeout, något som verkligen såg ut att hjälpa dem. De kom tillbaka och vann två raka, vilket gav dem matchboll. Läget blev inte bättre för Astralis då det danska laget hade en svag ekonomi och fick skramla ihop de vapen de hade råd med. Gambit tackade och tog emot, vann rundan och säkrade lagets första majorfinal.




Virtus.pro eller Immortals

Nu återstår bara en match för denna andra slutspelsdag. Det handlar om semifinalen mellan Immortals och Virtus.pro. Skulle Immortals ta hem den matchen står det klart att vi kommer att få se en helt ny titelinnehavare i majorsammanhang.

Vill ni veta mer om hur turneringen har utspelats hittar ni samtliga resultat i vår tittarguide. Ni kan också bläddra igenom sajtens nyhetsarkiv.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..