×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Major

Regerande mästarna Astralis klara för slutspel i Krakow

1
Det blev Astralis, regerande majormästare från Atlanta i januari, som säkrade onsdagens första slutspelsbiljett. Danskarna besegrade G2 Esports efter en övertygande insats på Inferno.
Efter Fnatics segermatch mot Natus Vincere gick den näst sista Swiss-omgången i Katowice över till att handla om slutspelsbiljetter. De första två lagen att göra upp om en plats i fredagens kvartsfinaler var G2 Esports och Astralis, som ställdes mot varandra på Inferno.

G2 Esports inledde matchen på den försvarande sidan och fransmännen lyckades vinna två raka rundor i inledningen. Båda rundorna säkrades dock först sedan de desarmerat bomben som Astralis alltså lyckats aptera. Tack vare detta hade Astralis inga problem med att köpa vapen redan i den tredje rundan, något som gav utdelningen med en gång. Danskarna övertog ledningen genom att vinna fem raka rundor. Dan "apEX" Madesclaire säkrade sedan en tredje runda för sitt G2 efter att ha vunnit ett en mot en-läge mot Astralis Nicolai "device" Reedtz.

Glädjen blev dock kortvarig för G2 som i runda nio skaffade sig ett tre mot en-läge, med "clutch"-mästaren Andreas "Xyp9x" Højsleth ensam kvar på den anfallande sidan. Højsleth är inte "clutch"-mästare utan anledning. Dansken kunde egenhändigt eliminera de kvarvarande G2-spelarna och påbörja en ny vinststreak för Astralis. Den här gången stannade Astralis lilla ryck vid tre rundor, vilket ändå placerade dem i en 8-3-ledning. Halvan avslutades sedan med att G2 Esports och Astralis plockade två rundor vardera. Fördel Astralis inför sidbytet.

Astralis stänger ner

Astralis fortsatte på det vinnande spåret då den andra halvan drog igång. Laget vann pistolrundan och de efterföljande ecorundorna, vilket innebar att de endast var tre rundor från en slutspelsplats. G2 lyckades visserligen störa sina motståndare en aning genom att plocka halvans första vapenrunda, bland annat tack vare två AWP-frags från Kenny "kennyS" Schrub.

Fler rundor än så kom det dock inte att bli för G2 som fick se Astralis göra ett sista ryck, vinna tre raka rundor och lägga vantarna på slutspelsbiljetten.



Förlusten till trots har G2 Esports fortfarande en möjlighet att ta sig till helgens majorslutspel. Om det blir någon slutspelsbiljett för dem inte kommer att avgöras i Swiss-gruppspelets sista omgång som drar igång senare i kväll.

Ni hittar, som vanligt, alla resultat samt ett fullständigt schema i vår tittarguide för turneringen.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..