×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Major

Slutspelshoppet lever för Fnatic som slår ut Natus Vincere

1
Svenskhoppet Fnatic lever vidare i Katowice, det står klart sedan de slagit Natus Vincere med 16-12 på Mirage.
Det blev inte direkt någon drömstart på matchen för svenskarna i Fnatic, som förlorade den inledande pistolrundan. Fnatic började matchen, som utspelade sig på Mirage, som det anfallande laget och kunde säkra deras första pinne då vapnen kom fram i runda fyra. Na`Vi svarade dock direkt och fortsatte att dra ifrån då de radade upp fyra nya rundor efter varandra.

Då, vid ställningen 7-1 till Na`Vi, tvingades Fnatic till att spela med pistoler i form av Tech9 och P250. Det skulle visa sig vara ett väldigt bra drag. Fnatic tappade visserligen två spelare rätt snabbt men därefter kunde Dennis "dennis" Edman och Robin "flusha" Rönnquist plocka varsin Na`Vi-spelare. Rönnquist blev till slut ensam svensk kvar vid liv men lyckades ändå eliminera samtliga tre motståndare som fortfarande var vid liv. Svenskarna fick sedan med sig ytterligare ett par rundor innan Na`Vi vann runda tolv och klev upp på åtta vunna rundor. Fnatic svarade genom att vinna två till rundor, men halvans sista runda gick slutligen till Na`Vi.

Fnatic vinner flera clutch-rundor

Lagen bytte sidor med varandra och matchens andra drog igång, nu med Fnatic på den försvarande sidan. Det var även just Fnatic som visade sig starkast under denna pistolrunda då de med en gemensam insats plockade ut samtliga Na`Vi-spelare, utan att någon av svenskarna dog. Ett deagle-beväpnat Na`Vi svarade med att vinna den första ecorundan, sedan vände det igen. Återigen var det Rönnquist som stod i fokus då han plockade hem ett en mot två-underläge - endast beväpnad med en CZ75.

Fnatic reducerade sedan avståndet upp till Natus Vincere till endast en runda. Återigen var det ett vunnet en mot två-underläge som fällde avgörandet, denna gång genom Freddy "KRiMZ" Johansson. Na`Vi valde efter detta att ta en timeout. Den taktiska pausen gav utdelning för Na`Vi som lyckaades vinna runda 20, trots att de endast hade två stycken AK47:or. Fnatic tog en snabb revansch genom att vinna rundan efter, den här gången var det svenskarna som hade ett litet hopkok av vapen. Ytterligare en rundvinst till och Fnatic hade kvitterat till 11-11.

Fnatic fortsatte sedan överta ledningen och klättra upp till 14 vunna rundor. Just den fjortonde rundan kom sedan Jesper "JW" Wecksell eliminerat fyra stycken Na`Vi-spelare. Na`Vi klamrade sig fast vid majorturneringen genom att vinna runda 26. Bäste spelare så långt i Na`Vi var Aleksandr "s1mple" Kostyliev, som med 27 frags på 26 rundor var överlägset bäst på servern rent statistiskt. Men inte ens Kostylievs kunde se till att hålla liv i matchen, i stället kunde han bara se på när Fnatic vann ytterligare två rundor. Därmed var matchen avgjord och turneringen över för Natus Vincere.



Na`Vi förlorar med andra ord sin "Legends"-status. Det är även första gången som Na´Vi missar slutspel sedan den allra första majorturneringen under DreamHack Winter 2013. Fnatic å andra sidan har fortfarande chansen att nå slutspel, men då är det bara en seger som gäller i Swiss-gruppspelets sista omgång.

Ni hittar, i vanlig ordning, alla resultat samt ett fullständigt schema i vår tittarguide för turneringen.

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..