×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Major

Cloud9 och BIG klara för sommarens majorturnering

1
Nordamerikanerna i Cloud9 hade inga problem med att säkra en majorbiljett då de ställdes mot Flipsid3 Tactics tidigare under söndagen. Sämre gick det för deras landsmän, Team Liquid, som fick se sig besegrade av BIG i kampen om kvalturneringens femte majorbiljett.
Efter att ha fått bevittna ett par riktigt jämna elimineringsmatcher kom vi att bjudas på en helt annan typ av matchbild då Cloud9 och Flipsid3 ställdes mot varandra. Båda lagen hade inför dagens match två vinster och en förlust, vilket innebar att de spelade om en majorbiljett. Nordamerikanerna i Cloud9 började matchen som det anfallande laget på Mirage, men det var Flipsid3 som plockade upp matchens första pistolrunda. Därefter kom det mesta att handla om Cloud9, som vann den första halvan med hela 12-3.

Till skillnad från Godsent i matchen före lyckades Cloud9 ta tillvara på sitt rejäla underläget. Flipsid3 hade inte en suck och lyckades inte vinna någon runda alls efter sidbytet, vilket alltså gav Cloud9 segern med imponerande 16-3. Nordamerikanerna är med det klara för majorturneringen i Krakow om ett par veckor. För Flipsid3s del är det ännu inte helt kört. De får en ny chans att nå majorturneringen senare idag.

USA Cloud9 vs. Europa Flipsid3 Tactics

Dagen fortsatte sedan med en match där ytterligare en majorbiljett skulle delas ut. I den ena ringhörnan fanns tyska BIG och i den andra nordamerikanerna i Team Liquid. Matchen utspelade sig på Train med Team Liquid startande som det försvarande laget. Nordamerikanerna fick sig även en riktigt bra start då de vann fem raka rundor i inledningen. I det läget drabbades matchen av en liten teknisk paus, något som BIG uppenbarligen använde för att tagga till. När spelet var igång igen vann BIG åtta raka rundor, vilket gav dem ledning med 8-7 i halvtid sedan Liquid säkra första halvans sista två rundor.

Liquid vann sedan även matchens andra pistolrunda, men den här gången kunde BIG svara upp direkt i den första ecorundan. Det tyska laget fortsatte sedan med att dryga ut ledningen, samtidigt som Liquid stack emellan med ett par rundor. I slutändan lyckades inte Liquid få till sitt anfallsspel och BIG tog hem segern, samt majorbiljetten, med slutsiffrorna 16-10.

Tyskland BIG vs. USA Team Liquid

Missat hur någon av de tidigare matcherna slutade? Ta då en titt i vår tittarguide, som vi uppdaterar med de senaste resultaten.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..