×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Något gick fel.
Logga in med Facebook
  • Facebook
  • Google

Nyhet

Ditt önskade användarnamn, minst 2 och högst 30 tecken
Minst sju (7) tecken
Upprepa ditt lösenord
Du behöver komma åt epostadressen för att bekräfta din registrering
Upprepa din epostadress
Genom att kryssa i rutan accepterar du Fragbites användaravtal samt Fragbites Regler och förbinder dig att följa dessa samt hålla dig uppdaterad om evenutella förändringar.
Laddar hyperadvancerade autentiseringsmekanismer...
Kommer inom en inte allt för snar framtid.
Kommer förhoppningsvis innan du vet ordet av.
hjälp mig
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.
Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tournaments open for registration

Counter-StrikeCSUSA

Dömda för läggmatch är bannlysta från Valve-event för alltid

17
Valve, skaparna av CS:GO, har gått ut med att de personer som ertappats med att tjäna på läggmatcher aldrig kommer att få delta i Valve-evenemang, inklusive alla majorturneringar.
De spelare som av Valve stängdes av ett år från Valves egna evenemang har nu fått sin dom uppdaterad med att de är bannlysta på livstid från alla evenemang som anordnas i Valves regi. De aktuella fallen från förra året är iBUYPOWER-spelarna samt det franska laget Epsilon som stängdes av minst ett år från Valves evenemang.

I båda fallen hade spelare som varit favoriter för att vinna en match satsat så kallade skins, som kan säljas för riktiga pengar, på att det andra laget skulle vinna matchen. Sedan ska spelarna ha förlorat matchen med flit och tjänat en större mängd pengar på de höga oddsen att det andra lagets skulle vinna matchen.

Följande spelare deltog i respektive match och blev dömda av Valve.
iBUYPOWER
Usa Braxton "swag" Pierce
Usa Sam "Dazed" Marine
Kanada Joshua "Steel" Nissan
Kanada Keven "AZK" Larivière

Epsilon
Frankrike Kevin "Uzzziii" Vernel
Frankrike Joey "fxy0" Schlosser
Frankrike Robin "GMX" Stahmer
Frankrike Morgan "B1GGY" Madour
Enligt Richard Lewis post på Daily Dot om iBUYPOWER-skandalen ska de som satsat på matchen tillsammans ha tjänat uppemot 10 000 dollar, motsvarande 85 000 kronor. Vidare meddelar Valve i sin blogg-post att alla i framtiden som döms av Valve för läggmatcher kommer att stängas av på livstid från alla Valve-evenemang.

Valve-evenemangen är relativt få så det är fullt möjligt att ha en CS:GO-karriär utan att besöka de evenemangen. Däremot var det många turneringsarrangörer och ligor som efter Valves bannlysning på ett år följde samma exempel och även de stängde av spelarna från sina egna turneringar och ligor ett år. Huruvida andra turneringsarrangörer kommer att följa efter Valves livstidsavstängningar är i nuläget okänt men uttalanden från olika arrangörer väntas komma de närmaste dagarna. Många individer, inklusive vissa stora profiler, tycker dock att livstidsavstängningen är väldigt hård så det antas vara ett större steg för turneringsarrangörer att följa efter Valves livstidsavstängning.


Braxton "swag" Pierce kommer aldrig att delta i ett Valve-evenemang.


CLG-spelaren Tarik "tarik" Celik skriver i ett Twitter-meddelande att han tycker synd om iBP-spelarna och han trodde att avstängningen på ett år skulle vara hela straffet. Will "RUSH" Wierzba från det nya OpTic-laget skriver i ett Twitter-inlägg att han hoppas att andra turneringsarrangörer tillåter dem att tävla.

Richard Lewis, journalisten som bidrog till att iBP-fallet uppmärksammades, skriver i en Facebook-post att han tycker att livstidsdomen utan chans att överklaga är överdriven. Titan-spelaren Richard "shox" Papillon postar en fundering över huruvida det skulle vara korrekt att spelare som har fuskat ska tillåtas spela igen medan de som dömts för läggmatcher är bannlysta för alltid.

Vad tycker du om Valves dom?

1455 personer har röstat

67 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 67 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..