×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Europa

Fragbite aktuella i Staff Cup #3

4
En tredje upplaga av Virtus.pros välkända Staff Cup har presenterats, där Fragbite finns med i turneringens kvalprocess.
Den Virtus.pro-arrangerade stab-turneringen Staff Cup har kvickt blivit ett populärt moment hos olika sajter och grupper i e-sportvärlden. Fragbite har deltagit i de två tidigare upplagorna, där man floppade i den första upplagan, men kontrade med att ta sig topp fyra under nästa. Nu har det blivit dags igen!

Prispotten uppnår 2 000 dollar, motsvarande 16 700 kronor, och Virtus.pro har valt ut fyra olika staber att bjuda in direkt till Staff Cup #3; HLTV.org, Game Show, NiP Gaming och Natus Vincere. Dessa invites är baserade på slutplaceringar under de två tidigare upplagorna, och dessa lag utgör hälften av deltagarlistan för main-turneringen.

Direktinbjudna

Ukraina Na`Vi Staff
Vitryssland Game Show Staff
Sverige NiP Staff
Europa HLTV.org Staff
Samtidigt har även 16 andra personalgrupper blivit tilldelade en kvalplats, där fyra grupper kommer att få en varsin vinnare som kvalar in till turneringen. Varje individuell grupp köras single elimination med bäst av tre kartor i varje match. Detta innebär att man blir eliminerade efter en BO3-förlust, och vinnaren av två raka BO3-matcher kvalar in till huvudturneringen.

Kvalgrupp A

Polen G2A.com Staff
Sverige Fragbite Staff
Norge myXMG Staff
Polen Cybersport.pl Staff

Kvalgrupp B

Malta Gamers.mt Staff
Europa NoobTubers
Ukraina SLTV Staff
Europa FACEIT Staff

Kvalgrupp C

Ukraina StormStudio Staff
Serbien E-Frag.net Staff
Europa Fnatic Staff
Europa EGB.com Staff

Kvalgrupp D

Storbritannien London Conspiracy Staff
Ryssland Virtus.pro Staff
Rumanien PGL Staff
Tyskland 99dmg.de Staff

rich "för mycket proffs" för att spela

Fragbite har ännu inte bestämt vilka spelare som kommer att representera den blå sajten. Enligt turneringens regelverk får dock inte chefredaktör André "rich" Åkerblom deltaga, då reglerna säger att en spelare inte får ha tävlat i en professionell match det senaste halvåret. Och vi alla minns ju inhoppet i SM-finalen på DreamHack Summer 2015, som gick lite sådär.

"Det här är det största bakslaget i Fragbites Staff Cup-historia. Vi tappar vår viktigaste spelpjäs i lagmaskinen Team Fragbite eSports Gaming. Vi kan bara önska André lycka till i framtiden som aspirerande proffs", berättar den självutnämnde lagkaptenen Joakim "JoeAWESOME" Jansson med en viss avsmak i munnen.

När vi pratar med rich själv verkar han ta situationen med en klackspark, även om han självklart gärna hade varit med att representera med kollegorna.

"Regler är regler, antar jag. Klart det är trist, men det vore osanning att säga att det inte känns lite najs att bli betraktad som proffs", berättar rich i ett extremt exklusivt uttalande till Fragbite.

Kvalet till Virtus.pro Staff Cup #3 kommer att spelas den 7-8 november, medan huvudturneringen kommer att spelas helgen därpå, den 13-15 november. Självklart kommer vi att offentliggöra Fragbites laguppställning innan turneringen drar igång.

Borde rich få spela trots att han är SM-tvåa?

354 personer har röstat

Vilka kommer tvåa i Staff Cup?

206 personer har röstat

14 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 14 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..