×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Frankrike

Titan sparkar KQLY: "Jag förväntar mig inget medlidande"

13
Efter att ha ertappats med en VAC-bann har Titan låtit Hovik "KQLY" Tovmassian lämna laget. Huvudpersonen erkänner fusket, och stärker de otäcka ryktena om att en större del av proffsscenen fuskar samtidigt som Titan riktar kritik mot Valves tystnad.
Titan-spelaren Hovik "KQLY" Tovmassian, som för bara veckor sedan stod som mästare av DreamHack Stockholm, har avskedats från sitt lag efter att under gårdagen ha blivit VAC-bannad. KQLY har även uttalat sig om situationen, där han erkänner att han fuskat.

"Som ni såg under gårdagen blev jag bannad av VAC, och tyvärr är det berättigat. Jag vill bara säga att jag verkligen är ledsen till alla människor som stött mig. Jag är medvete om att min karriär är över tack vare detta, och mitt lag sitter i en väldigt dålig sits. De förtjänade inte det", skriver Tovmassivan på Facebook.

Stärker rykten om flera fuskare

Vidare fortsätter KQLY att förklara hur han fuskat, och i förklaringen nämner han den numer ökände fusk-kodaren som flera blogginlägg och rykten pratat om. Han berättar dock att han bara testade fusket, men beslöt sig för att hålla sig borta när karriären började ta fart.

"I slutet av augusti kontaktades jag av en programmerare, supex0, som övertalade mig att många proffs använde programmet. Direkt blev jag nyfiken. Han gav mig tillgång till programmet i sju dagar. Som en idiot föll jag för frestelsen. Jag ville se hur det såg ut på public och i matchmaking. Jag använde inte fusket efter det. Jag skulle gå med i Titan och jag ville inte ta onödiga risker medan jag hade allt jag behövde: ett topplag med en stark struktur bakom oss. Min nyfikenhet svek mig och nu är min karriär över efter att ha spelat CS i tolv år", fortsätter KQLY.

Avslutningsvis ber han återigen om ursäkt till alla han svikit, men förklarar samtidigt att han inte förväntar sig att folk skall förlåta honom.

"Jag förlorade allt och jag förväntar mig inget medlidande. Jag begick ett misstag och jag kommer att böta för det. Tyvärr slutar allt här. Åter igen, jag är ledsen över att ha svikit alla."



KQLY har insett att hans karriär är över.


Titan riktar kritik mot Valve

Även organisationen, i samband med att man låtit KQLY gå, har uttalat sig. Där handlar det både om KQLY och om situationens moderatorer — Valve. Det är en tydligt besviken manager i form av Jérôme "NiaK" Sudries som skriver väl valda ord om att behöva få reda på att en av hans spelare använt sig av otillåtna medel.

"Vi har inte riktigt förstått storleken av vad som händer. Det är ett stort slag mot spelarna, som har förberett sig för detta specifika mål (DreamHack, reds. anm.) i flera veckor.... Mer än tre månaders arbete bara försvann", skriver NiaK på Titans hemsida.

Den större delen av uttalandet är dock fyllt med kritik riktat rakt mot Valve. Anledningen till detta är att Titan ansåg sig bli ignorerade av spelutvecklaren, som gav ytterst lite information till organisationen om situationen. Enligt Sudries försökte man föra en dialog med Valve, men fick inga konkreta svar som ens besvarade frågan om laget fortfarande skulle flyga till Sverige för DreamHack.

"Till vår stora förvåning valde Valve att, istället för att kontakta oss direkt, skriva en offentlig pressrelease som lät oss få reda på att vi blivit diskvalificerade genom att läsa det själva samtidigt som resten av communityt", skriver managern.

NiaK fortsätter sedan att kritisera faktum att Titan blivit diskvalificerade och inte tillåtna att ta in en ny femte spelare. Att de sedan inte ens får chansen att byta ut KQLY och vara en del av sista-minuten-kvalet på Inferno Online och regelrätt få möjligheten att kvala in anser han också vara väldigt olyckligt.

"Det finns ingen regel som kan backa upp det här beslutet, och Valve har inte på något sätt försökt förklara sitt val att diskvalificera laget som helhet. För oss är detta en oförklarlig dom, att exkludera laget baserat på en spelares agerande, och ett oerhört missbruk av makt att inte ge oss chansen att tävla i sista-chansen-kvalet. Detta får det att verka som att hela laget är skyldigt till brottet, när de kvarstående spelarna under dessa omständigheter i själva verket är offer", avslutar NiaK.

Enligt HLTV.org hade laget kunnat spela lördagens sista-minuten-kval med lagets coach, Jeremy "ioRek" Vuillermet, som inhoppare. Istället är det Copenhagen Wolves, 3DMAX, London Conspiracy och FlipSid3 Tactics som spelar om de två platserna som erbjuds efter att både Titan och Epsilon diskvalificerats. Mer information om lördagens kval finner ni här.

60 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 60 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..