×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Frankrike

KQLY från Titan VAC-bannad

28
Den franska toppspelaren Hovik "KQLY" Tovmassian har åkt på en rejäl känga när hans konto blivit VAC-bannad.
Den franska Titan-spelaren Hovik "KQLY" Tovmassian har blivit VAC-bannad. Anledningen bakom bannlysningen är oklar, men efter att den slog in, vilket förmodas vara mellan 18:00 och 19:00 ikväll, var det flera toppspelare som kvickt bekräftade att det är AWP-spelarens riktiga konto. Nyheten kunde inte komma mer olägligt för Titan som organisation och lag, med bara en vecka kvar innan en av årets absolut största turneringar i form av DreamHack Winter 2014, där Tovmassians Titan och 15 andra världslag skall slåss om en prispott värd över 1,8 miljoner kronor.

Avstängd från Titan

Intressant är att Tovmassian, enligt Titan-organisationen, befann sig i lagets hus på en nyformaterad dator. Situationen dock, givetvis, tvingat Titan att temporärt stänga av KQLY från laguppställning. Man uttalar sig dock om att man är i konversation med Valve för en utredning kring bannlysningen, som man hoppas skall vara felaktig.

"We are currently in contact with Valve in order to investigate what might have caused this and we will keep you informed as the situation develops", uttalar sig organisationen.

Som skrivet ovan är Titan bokade för att spela major-turneringen DreamHack CS:GO Championship nästa vecka, men det är oklart om detta påverkar lagets plats på evenemanget. Med tanke på att VAC-bannade spelare inte får spela kan man gott förmoda att KQLY inte kommer att vara på plats. Men med tanke på att Titan från första början fick platsen i turneringen tack vare att de hade tre representanter från ESL One Cologne-semifinallaget LDLC (KQLY, apEX, Maniac) fick de en direktinbjudan. Fragbite har kontaktat DreamHacks turneringsadministratör Robert "LillRobbaN" Jonasson, men fick svaret att det inte beslutats någonting än.

— Ärendet är så pass färskt att vi inte kan uttala oss om det ännu, berättar Jonasson för Fragbite.

Har anklagats för LAN-fusk

I dagarna, efter att Alternate-spelaren Simon "smn" Beck åkt på en fuskbannlysning på ESEA, påpekade han att flera toppspelare använder sig av fusk. Den danske spelaren Sune "crZy" Hansen "offentliggjorde" sedan att flera proffsspelare använt sig av ett fusk som ligger uppe i Steams Workshop. Detta fusk skall enligt ryktet vara så pass hemligt och osynligt att man kunnat använda det på LAN-turneringar oavsett dator, då Workshop är cloud-baserat. Intressant är att även Beck under dagen åkte på en VAC-ban, men om dessa går att förknippa är i dagsläget högst oklart. Anklagelsen bör fortfarande tas med en stor näve salt.

95 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 95 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..