×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Något gick fel.
Logga in med Facebook
  • Facebook
  • Google

Artikel

Ditt önskade användarnamn, minst 2 och högst 30 tecken
Minst sju (7) tecken
Upprepa ditt lösenord
Du behöver komma åt epostadressen för att bekräfta din registrering
Upprepa din epostadress
Genom att kryssa i rutan accepterar du Fragbites användaravtal samt Fragbites Regler och förbinder dig att följa dessa samt hålla dig uppdaterad om evenutella förändringar.
Laddar hyperadvancerade autentiseringsmekanismer...
Kommer inom en inte allt för snar framtid.
Kommer förhoppningsvis innan du vet ordet av.
hjälp mig

Tournaments open for registration

Counter-StrikeCSTittarguide

Tittarguide: cs_summit

2
Kan vi komma att få se en svensk turneringsvinst under cs_summit? Ja chanserna är då statistiskt sett rätt stora då en fjärdedel av de deltagande lagen är blågula. NiP Gaming och Godsent får sällskap av lag som SK Gaming, EnVyUs och Cloud9 under arrangören Beyond The Summits första nedstamp i CS:GO-världen.
Det var i början av december som turneringsarrangören Beyond The Summit, kända från Dota2-världen, offentliggjorde att de skulle ge sig in i CS:GO-scenen. Nu, drygt fyra månader senare, har det blivit dags för premiäreventet av cs_summit. Åtta stycken lag har bjudits in till turneringen och dessa tävlar om en prispott som enligt Liquipedia nu uppgår till drygt 1,34 miljoner kronor. Sverige har dubbel representation under veckans turnering, detta då både NiP Gaming och Godsent har åkt över Atlanten för att delta.

Schema

Turneringen använder sig ett format som vi sällan ser i proffsammanhang nuförtiden, nämligen ett dubbelt slutspelsträd. Samtliga åtta lag påbörjar sin resa i det övre trädet. Vinnarna av öppningsmatchen får sedan fortsätta spela den på den övre halvan medan förlorarna åker ned till den nedre, där ytterligar en förlust innebär att det är färdigspelat. De båda träden möts sedan igen mot slutet av turneringen då vinnarna av konsolideringsmatchen tar sig an segrarna i finalen av det övre slutspelträdet i turneringsfinalen.

Torsdag, 20 april

Brasilien SK vs. Frankrike EnVyUs
Kazahkstan Gambit vs. Sverige Godsent
Usa OpTic vs. Usa Cloud9
Sverige NiP vs. Usa Liquid

Fredag, 21 april

Lower bracket, omgång 1, match 1
Lower bracket, omgång 1, match 2
Upper bracket, semifinal 1
Upper bracket, semifinal 2

Lördag, 22 april

Lower bracket, omgång 2, match 1
Lower bracket, omgång 2, match 2
Upper bracket-final
Lower bracket-final

Söndag, 23 april

Konsolideringsmatch
Turneringsfinal

Sändningsteam

Turneringens sändningsteam består av ett gäng bekanta ansikten, däribland en svensk. Det handlar förstås om det före detta NiP Gaming-proffset Robin "Fifflaren" Johansson. Han utgör expertapenelen tillsammans med Janko "YNk" Paunović samt den något kontroversiella kanadensaren Joshua "steel" Nissan. Nissan är avstängd på livstid från samtliga Valve-sponsrade evenemang sedan hans tidigare lag, kallad den gamla iBUYPOWER-femman, åkte dit för en läggmatch.

Värd för turneringen är den omåttligt populäre britten Alex "Machine" Richardson. Två av Richardsons landsmän, Daniel "ddk" Kapadia och James "JZFB" Bardolph, står för kommenterandet.

Sändningsteam

Storbritannien Alex "Machine" Richardson (Värd)

Sverige Robin "Fifflaren" Johansson (Expert)
Serbien Janko "YNk" Paunović (Expert)
Kanada Joshua "steel" Nissan (Expert)

Storbritannien Daniel "ddk" Kapadia (Kommentator)
Storbritannien James "JZFB" Bardolph (Kommentator)
Turneringen följer ni live genom Beyond The Summits Twitch-kanal.

Prisfördelning

Det är i dagsläget inte känt hur prispotten, som enligt Liquipedia nu uppgår till 150 000 dollar, kommer att fördelas. Med denna prispott står det dock redan klart att Beyond The Summits första CS:GO-evenemang får en prispott som överträffar exempelvis DreamHack Astro Open-stoppen, där summan uppgår till 100 000 dollar vid varje evenemang.

I skrivande stund motsvarar 150 000 dollar drygt 1,34 miljoner kronor.

Deltagande lag

Två svenska lag finns med på deltagarlistan för veckans turnering. Det handlar om NiP Gaming och Godsent. De senare spelar sin första LAN-turnering sedan majorturneringen i Atlanta, som arrangerades i slutet av januari. Bland övriga deltagare sticker givetvis SK Gaming ut. Det brasilianska laget såg ut att ha något på gång under StarLadder i-League StarSeries Season 3-finalerna då de vann två raka matcher (TyLoo och Virtus.pro) men fick det sedan tufft. Brassarna förlorade mot G2 Esports och Astralis innan FaZe Clan slutligen satte spiken i kistan, med det var SK Gamings turnering över.

Vad vore sedan en turnering på amerikansk mark utan nordamerikanska representanter? Under cs_summit kommer vi att få se Cloud9, OpTic Gaming och Team Liquid spela rollen som hemmalag. De sistnämnda spelar sin första turnering med nyförvärvet Russel "Twistzz" Van Dulken.

Sverige NiP Gaming
draken, f0rest, friberg, GeT_RiGhT, Xizt

Sverige Godsent
disco doplan, Lekr0, pronax, twist, znajder

Brasilien SK Gaming
coldzera, FalleN, felps, fer, TACO

Kazahkstan Gambit Esports
AdreN, Dosia, HObbit, mou, Zeus

Frankrike Team EnVyUs
Happy, RpK, ScreaM, SIXER, xms

Usa Cloud9
autimatic, n0thing, shroud, Stewie2k, swag

Usa OpTic Gaming
jasonR, mixwell, NAF, RUSH, tarik

Usa Team Liquid
EliGE, jdm64, nitr0, stanislaw, Twistzz

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..