×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Krönika

rich: Cringe Gods-gänget var en guldgruva

3
Först Joakim "disco doplan" Gidetun, nu William "draken" Sundin. Gänget som var på ruta ett för ett år sedan är på väg att bli en legendarisk kompott av CS-talanger.
Ok, nu kanske jag förhastar mig en aning, men det ligger definitivt något i att Cringe Gods visat sig vara en guldgruva redan från början. Bara för att ge lite bakgrund till resten av artikeln tänkte jag lista de sju spelarna som hann gå under namnet Cringe Gods innan laget rekryterades av Epsilon för strax under ett år sedan.

Cringe Gods

Sverige Joakim "disco doplan" Gidetun
Sverige William "draken" Sundin
Sverige Fredrik "freddieb" Buö
Sverige Andreas "mOkEn" Karlsson
Sverige Fredrik "REZ" Sterner
Danmark Christian "rezex" Bjerregaard
Finland Jesse "zehN" Linjala

Det råder inget snack om vem som kommit längst av dessa spelare. Joakim "disco doplan" Gidetun har hunnit spela i samtliga av Sveriges storlag. Han började så klart i Epsilon efter sin tid i Cringe Gods, plockades in som inhoppare i NiP Gaming och rekryterades kort därefter av Fnatic. Efter att han knep en semifinalplats på sin första majorturnering någonsin byttes han till Godsent. Killen har varit överallt, och är tveklöst den (hittills) mest framgångsrika av ovanstående.

doplan har bara lirat CS i några år.


Om detta skulle vara någon sorts tävling hade man ändå varit tvungen att ge William "draken" Sundin en andraplats. Han har snackats upp rätt gott, bland annat av självaste Nicolai "device" Reedtz, och blev under måndagen direkt fullvärdig medlem i en av världens mest välkända Counter-Strike-organisationer, NiP Gaming. Det slutar dock inte där för forna Cringe Gods-medlemmar.

I torsdags offentliggjorde PENTA sin nyrenoverade femma, och där finner vi ju finländske Jesse "zehN" Linjala. 25-åringen var en av spelarna som fick lämna Cringe Gods för att laget ville bli helsvenskt, och har sedan dess spelat för bland andra iGame, som vuxit till att bli en av Finlands starkaste kandidater internationellt. En rolig anekdot är att Linjala var en del av Cringe Gods på deras första offlineturnering (PGL:s EU-Minor), där de eliminerades av just PENTA.

... och mer finns att hämta!

Dessa spelare är de som tagit tydliga steg efter det att de separerats från Cringe Gods-kärnan, men det betyder så klart inte att de är de enda att ta stora kliv. Epsilon har ju, som ni säkerligen känner till vid det här laget, haft enorma framgångar sedan de byggde ihop sitt lag. Det finns fortfarande gott om hopp för den återstående fyran och deras framtida femte spelare, men om vi ska gräva ner oss på individuell nivå finns det kanske till och med större framgångar att vänta.

I HLTV.org:s artikelserie Top 20 Players of 2016 fick varje spelare på listan i uppgift att utse en genombrottskandidat för den framtida 2017-listan. Där var Fredrik "REZ" Sterner ett återkommande namn. Superstjärnorna Olof "olofmeister" Kajbjer, Robin "flusha" Rönnquist och Markus "Kjaerbye" Kjærbye var de tre spelarna som utsåg Sterner till den starkaste kandidaten. Utöver detta vet jag att många även talat gott om Fredrik "freddieb" Buö, så den kvarstående kärnduon från laget som rekryterades av Epsilon kan ha en framtid väldigt lik sina forna lagkamrater.

En glad REZ under DreamHack Summer 2016.
Kan REZ vara nästa person att skjutas upp till världstoppen?


Det svänger verkligen fort i esport nu för tiden, fortare än någonsin förut. Det ska bli olidligt spännande att se hur draken och doplan gör ifrån sig i den absoluta världstoppen under 2017, och det ska även bli spännande att se hur Epsilon löser sin nuvarande situation. Jag är dock mest spänd över att se om någon mer från listan ovan plockas direkt in i världseliten. Det var ju trots allt den frågeställningen jag tog upp i en krönika i juni.



Foto: Lucas Aznar Miles/HLTV.org (Artikelbild)

14 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 14 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..