×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Intervju

flusha: "Vi behöver bara mer tid för att komma in i den spelstilen vi vill ha"

2
Nygamla Fnatic gör sin första turnering tillsammans efter återförenandet och så här långt har det blivit en förlust och en vinst för svenskarna. Vi fångade upp Robin "flusha" Rönnquist för en pratstund i Las Vegas.
DreamHack Masters Las Vegas började tungt för Fnatic som fick se sig besegrade av Gambit i öppningsmatchen. Med kniven mot strupen kunde de dock snabbt återhämta sig från den förlusten och besegra Misfits i torsdagens omgång.

Nu väntar ett bäst av tre-möte med Virtus.pro i kampen om vilket lag som lägger vantarna den andra, och därmed sista, slutspelbiljetten för grupp B. När Linda "Ding1" Herman träffade på Rönnquist i de grandiosa lokalerna inuti MGM Grand passade hon därför på att ställa frågor om så väl veckans turnering som hur känslan är inom laget just nu.

Hur känns det att vara tillbaka i laget?
— Ja, det känns väl bra, vi har väl inte fullt confidence i varandra än och vi är inte tillbaka till där vi startade så att säga, men vi kommer att komma dit till slut.

Hur mycket har ni hunnit träna tillsammans inför turneringen här?
— Vi började väl direkt när nyheten kom ut och sen, jag tror vi hade tre eller fyra dagars break och sen dess har vi bara spelat resten av tiden.

Hur är skillnaden från Godsent-tiden och här nu?
— Ja, I Godsent hade vi väldigt mycket problem med att lita på varandra, vi vågade inte spela för varandra och det var väl det som vi saknade med gamla Fnatic för att alla spelade för varandra, alla vågade liksom dö för den andra och lita på varandra och vinna rundan åt en och det väl det som saknas i Godsent.

Turneringen här och nu, ni förlorade första matchen men det gick ganska bra i den andra, hur kändes det att komma in och förlora det första ni gjorde?
— Vi chansade lite med Inferno, vi har bara spelat den på pracc och vi är inte helt säkra på hur den skall spelas än så vi trodde att vi skulle kunna spela som vi gjorde på pracc och då har vi vunnit varje match, men det gick ju uppenbarligen inte så, ja.

Vad tycker du om doplan och twist, deras inhopp, hur tycker du att dem skötte sig?
— Eh, ingen kommentar...

Ni är en match kvar från vinst till slutspel, hur känns det inför det?
— Det känns ju bättre nu när det är BO3 i decidermatchen, sen om det är Gambit eller Virtus det spelar inte så stor roll. Gambit har sitt spel och sin spelstil som är väldigt svår att möta men Virtus.pro kan ju köra Virtus.plow också då är det inte så kul att möta dem, men det spelar ingen roll vilka vi möter, vi kommer att vinna.

Vad känner ni om er spelstil nu? Vad är ni starkast på och vad är ni sämre på?
— Vi har ju inte såna riktiga starka styrkor just nu eftersom att vi kommer från andra lag där det spelas annorlunda och vi vet hur vi vill spela som vi gjorde förut, då det var pang på och vi skulle smälla motståndet, de skulle inte ha någon chans. Medan nu, vi kan inte köra det nu för att vi inte har lika mycket förtroende för varandra just för att vi har spelat med andra och andra mentaliteter och sånt, vi behöver bara mer tid för att komma in i den spelstilen vi vill ha.

Men har du fått med dig något från Godsent-tiden? Något du har lärt dig och kan applicera på Fnatic nu?
— Det kan jag inte säga att jag gjort.

Så det är skönt att vara tillbaka med andra ord?
— Ja, det kan jag säga.

Kommer Fnatic att vinna någon major i år?
— Det får vi hoppas!
Fnatic möter Virtus.pro med start klockan 22.00, svensk tid, på fredagskvällen. Vinnarna av matchen tar sig till slutspelet som hålls i en riktigt klassisk Las Vegas-lokal, MGM Grand Garden Arena.

7 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 7 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..