×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Tyskland

Myndigheter hotar att stänga ned en av Tysklands största Twitch-kanaler

1
En av Tysklands största Twitch-kanalen PietSmietTV kan tvingas stänga ned, detta efter att tyska myndigheter vill reglera material som strömmas via internet.
Enligt den tyska nyhetssidan Heise måste en av Tysklands största Twitch-kanaler, PietSmietTV, ansöka om sändningstillstånd för att fortsätta sända live via kanalen, vilket svenska sajten Sweclockers var först med att rapportera om. Detta efter att ZAK, myndigheten som bevakar tv- och radiosändningar i Tyskland, kommit fram till att kanalen uppfyller alla krav för att räknas som en vanlig kanal.

Kraven för att räknas som en vanlig kanal och där med tvingas ha sändningstillstånd är att sändningsutbudet går via en tv-tablå dygnet runt. Kanalen ska även rikta sig till mer än 500 potentiella användare, det vill säga inte begränsat till personliga- eller familjeändamål. Den ska även vara utformad på ett journalistiskt och redaktionellt sätt vilket PietSmietTV, enligt myndigheterna, är.

Peter
Peter "PietSmiet" Smits spelar allt från League of Legends till Minecraft med sina vänner. Foto: Wired.de

Enligt tyska myndigheter ses detta inte som ett engångsfall, utan reglerna kommer appliceras till alla liknande framtida tvister. Ambitionen är att ta fram lagar som specifikt reglerar material som strömmas via internet. Tills specifika regler finns kommer redan existerande lagar appliceras.

Den tyska kanalen har drygt 78 000 följare och sänder spelrelaterat material 24 timmar om dygnet. Kanalens ägare, Peter "PietSmiet" Smits, menar att han inte kommer bestrida beslutet vilket betyder att han blir tvungen att ansöka om en sändningslicens som kostar mellan 1000 och 10 000 euro, motsvarande 9500-95 000 kronor.

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..