×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

Twitch om året: 100 miljoner unika besökare per månad

6
100 miljoner unika besökare per månad var något som Twitch snittade under 2014 och det samt annat rolig fakta går nu att läsa på den infosida som Twitch har släppt om det gångna året.
Nu har Twitch presenterat en infosida om det gångna året, 2014. Där kan man bland annat läsa om hur Twitch har utvecklats från det tidigare året och dess milstolpar som streamingstjänsten har uppnått. Bland annat snittade de på ungefär 100 miljoner unika besökare per månad och dessa tittare konsumerade hela 16 miljarder minuter per månad.



Esportevents och Twitch är något som nu är synonymt — här under LCS-slutspelet i Köln, Tyskland.


Utöver detta så presenteras även Twitch att de har ca 1,5 miljoner streamare och av dessa så är 0,007%, 10 000, partners vilket innebär att de tjänar pengar på att livesända. Det har även genomförts flera donationsevent och totalt lyckades dessa event samla in 10,5 miljoner dollar, ca 87 000 000 kronor. Den som tjänade in mest av dessa var eventet Extra Life som tjänade in hela 6 miljoner dollar, ca 50 miljoner kronor.



IEM Katowice var den populäraste turnering sedd till simultana tittare.


Tittar vi på esports-siffrorna så kan vi bland annat se flest League of Legends-tittare kommer från Turkiet. 83% av de som tittar på Twitch från Filippinerna väljer att följa Dota 2 och att StarCraft II har sitt största fäste i Sydkorea. Den största turneringen från ett Twitch-perspektiv var Intel Extreme Masters World Finals i Katowice som uppnådde 643 000 simultana tittare.

Hela infosidan om det gångna året på Twitch.tv går att hitta här och det bjuder på härlig läsning om esportens framfart.

6 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 6 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..